Ειδήσεις

Σύσκεψη φορέων του Καλλιθήρου για την υγεία


Οι φορείς του Καλλιθήρου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Καλλίθηρο την Κυριακή 24 Φλεβάρη,αποφάσισαν ομόφωνα να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι φορείς της Καρδίτσας και αφορούν τις υπηρεσίες υγείας, πρόληψης και θεραπείας, που έχει ανάγκη κάθε λαϊκή οικογένεια.

Η Υγεία αποτελεί κατοχυρωμένο κοινωνικό δικαίωμα. Πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος σε όλους, πλήρως και δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα.

 

Διεκδικούμε:

  • Άμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό (γιατροί, μαίες, παραϊατρικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, καθαριότητα, φύλαξη).
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Καμία απόλυση επικουρικού ή συμβασιούχου.
  • Να προσληφθούν άμεσα όλοι οι απαραίτητοι μόνιμοι παιδίατροι.
  • Άμεση και πλήρης λειτουργία της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής και στελέχωση  της με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό. Άμεση λειτουργία της αίθουσας τοκετών.
  • Επαρκής και αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προς όλες τις δημόσιες δομές υγείας για τον απαραίτητο ιατρικό, υλικοτεχνικό και λοιπό εξοπλισμό.
  • Δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες σε όλους ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα, χωρίς λίστες αναμονής και ουρές.
  • Καθολικό Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας. Όχι στην ανταποδοτική λειτουργία του συστήματος ασφάλισης.

 

Στηρίζουμε τη:

 

Μαζική Κινητοποίηση στην Πύλη του Νοσοκομείου την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στις 10πμ και

Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μοριοδότηση υπαλλήλων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Η ΕΟΑΣΚ για τις τεράστιες ελλείψεις σε υπηρεσίες υγείας