Τίτλοι τέλους για την ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας – Έγινε χθες η παράδοση – παραλαβή


 Και τυπικά έπεσαν χθες οι τίτλοι τέλους για την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Καρδίτσας, με την έλευση του νέου Προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Ρίζου Κομήτσα. Ο κ. Κομήτσας  έφτασε γύρω στη 1 το μεσημέρι στην ΤΕΔΚ Καρδίτσας, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της ΠΕΔ – πρώην Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βερίλλη, αφού πρώτα είχε επισκεφθεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Κύριλλο και τον Δήμαρχο Καρδίτσας. Ο κ. Κομήτσας σε δηλώσεις του τόνισε ότι ξεκίνησε τις επαφές του στην πόλη μας με όλους τους τοπικ΄πυς δημάρχους προκειμένου να έχει μια καλή συνεργασία και να αναδείξουν όλοι μαζί  τις προτεραιότητες εκείνες που θα προωθήσουν διάφορες παρεμβάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες. «Νομίζω ότι η Δυτ. Θεσσαλία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την υπόλοιπη Θεσσαλία σε τουριστικούς προορισμούς, προορισμοί οι οποίοι ενδείκνυνται και τους χειμερινούς και τους θερινούς μήνες και που πρέπει πρώτα να γίνουν γνωστοί στους Έλληνες και κατ’ επέκταση και στους τουρίστες άλλων χωρών που έρχονται γιατί πράγματι είναι προορισμοί που παρέχουν κάθε δυνατότητα μιας άνετης και ευχάριστης παραμονής. Επί σης έχω την ευκαιρία να συζητήσω θέματα που αφορούν στην αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στις μέρες μας που η οικονομική κρίση πλήττει καίρια την αυτοδιοίκηση, κατακτήσεις πολλών ετών χάνονται και αντιλαμβάνεστε ότι με ελλιπείς πόρους λίγα μπορούμε να σχεδιάσουμε και να προγραμματίσουμε σε έργα και διάφορες υποδομές. Πιστεύω ότι η νέα διοίκηση της ΠΕΔ Θεσσαλίας έχει συναισθανθεί και έχουμε όλοι αντιληφθεί τον σημαντικό μας ρόλο για αν αντιμετωπίσουμε αυτά τα δυσάρεστα που ήρθαν στη χώρα μας και στην αυτοδιοίκηση. Και πιστεύω πως όλοι μαζί ενωμένοι θα παλέψουμε να κρατήσουμε όσο γίνεται περισσότερα από αυτά γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση  πλέον έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών και η ίδια η πολιτεία έχει αντιληφθεί ότι όποιες αρμοδιότητες εκχωρούνται στην Τ.Α. υπηρετούνται πολύ καλύτερα και ποιοτικά και σε αμεσότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τον απερχόμενο πρόεδρο της ΤΕΔΚ Καρδίτσας κ. Κωτσό που με τιμά με την παρουσία του και σίγουρα θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία γιατί έχουμε και μια πολύ παλιά γνωριμία από το χώρο της αυτοδιοίκησης όπως επίσης και τον πρώην Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Δομήνικο Βερίλλη ο οποίος είναι μέλος της διοίκησης της ΠΕΔ και γραμματέας του Συμβουλίου και οι οποίοι είναι ότι καλύτερο για να μεταφέρουν τα προβλήματα της περιοχής στην ΠΕΔ Θεσσαλίας», κατέληξε, ενώ σε σχετική ερώτηση για το αν θα υπάρξει κάποιο γραφείο στην πόλη μας για την προώθηση των τοπικών προβλημάτων  είπε ότι είναι θέμα που απασχολήσει το Δ.Σ. της ΠΕΔ.

Ο κ. Κωτσός

Σε δηλώσεις του ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΤΕΔΚ. Ν. Καρδίτσας κ. Κωτσός τόνισε: «Καλωσορίζουμε σήμερα στα γραφεία της πρώην ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας πλέον, τον κ. Κομήτσα. Του ευχόμαστε να είναι σιδερένιος, να έχει δύναμη, να έχουμε άριστη συνεργασία που θα την έχουμε γιατί στην αυτοδιοίκηση όλα μας ενώνουν, τίποτα δεν μας χωρίζει, για να μπορέσουμε από κοινού πλέον σε πανθεσσαλικό επίπεδο να αντιμετωπίσουμε τα καίρια ζητήματα, τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν όχι μόνο στην αυτοδιοίκηση αλλά και τη χώρα μας. Και το λέω αυτό γιατί η αυτοδιοίκηση ως ένας σημαντικός παράγοντας που παράγει πολιτική επιβάλλεται να έχει άποψη και θέση επί των ζητημάτων που αφορούν και στις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες. Αντιλαμβάνεστε δε ότι σ’αυτή τη δύσκολη, κρίσιμη αλλά και μια περίοδο με πάρα πολλά προβλήματα επιβάλλεται η συνεργασία να είναι συνεχής και αδιάκοπη. Επιβάλλεται να εμπεδώσουμε το ζήτημα  της περιφερειακής ολοκλήρωσης, της ισόρροπης ανάπτυξης έτσι ώστε η Θεσσαλία να πορευτεί στο μέλλον με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς. Εμείς είμαστε εδώ, παρόντες, δίνουμε τη μάχη καθημερινά με τους πολίτες και δεν είναι τυχαίο που σ’αυτές τις δύσκολες στιγμές ο ρόλος της αυτοδιοίκησης, ο ρόλος του δημάρχου και του δημοτικού συμβούλου έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών και που στο πρόσωπο των αυτοδιοικητικών αρχόντων βλέπει συνεργάτες, συμπαραστάτες, βλέπει το αποκούμπι του σ’αυτή τη λαίλαπα που ούτως ή άλλως αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Εύχομαι λοιπόν καλή συνεργασία, καλή δύναμη σε όλους τους συνεργάτες και είμαι βέβαιος ότι θα δουλέψουμε από κοινού με κυρίαρχο στόχο το εμείς και όχι το εγώ για το καλό της αυτοδιοίκησης και της περιφέρειάς μας».

Ο κ. Βερίλλης

Τέλος, ο Γραμματέας της ΠΕΔ, πρώην Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βερίλλης, είπε: «Καλωσορίζουμε στην πόλη μας τον Πρόεδρ4ο της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Θα ήθελα να τονίσω ότι στην όλη προσπάθεια αναβάθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων της περιοχής, ότι η Καρδίτσα θα είναι παρούσα. Είναι βέβαιο ότι θα συνεργαστούμε με όλους τους δημάρχους, με όλους τους αυτοδιοικητικούς της Θεσσαλίας για μια ισόρροπη ανάπτυξη, μια προσπάθεια που θα αφορά στην πρόοδο και στυην ανάπτυξη ολόκληρης της Θεσσαλίας».

Προηγούμενο άρθρο Τελούν υπό κατάληψη τα ΤΕΙ Καρδίτσας - Σύσκεψη σήμερα στη Δ/θμια Εκπ/ση Καρδίτσας για την εξεύρεση λύσεως για το κτιριακό
Επόμενο άρθρο Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών