Τελούν υπό κατάληψη τα ΤΕΙ Καρδίτσας – Σύσκεψη σήμερα στη Δ/θμια Εκπ/ση Καρδίτσας για την εξεύρεση λύσεως για το κτιριακό


 Υπό κατάληψη τελούν τα τέσσερα τμήματα των ΤΕΙ που βρίσκονται στην Καρδίτσα, με τους σπουδαστές να αντιδρούν στην έλλειψη κτιριακών υποδομών, στην κατάργηση του ασύλου αλλά και στη διάθεση του φοιτητικού πάσο από ιδιωτικές εταιρίες. Χθες οι σπουδαστές των ΤΕΙ της Καρδίτσας προέβησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου Καρδίτσας απαιτώντας από τον Δήμαρχο Καρδίτσας να τους δεχθεί προκειμένου να συζητήσουν το κτιριακό πρόβλημα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του. Από την πλευρά του Δήμου έλαβαν την υπόσχεση ότι σύντομα θα έχουν απαντήσεις, ενώ για σήμερα Τετάρτη ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Καραγιάννης συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Καρανίκα μαζί με εκπροσώπους των ΤΕΙ Δασοπονίας και Διαιτολογίας, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις για τη στέγαση του εν λόγω τμήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες θα αναζητηθούν λύσεις στα πλησιέστερα σχολικά συγκροτήματα 1ο  ΕΠΑΛ, 2ο ΕΠΑΛ, 2ο Λύκειο και  5ο Λύκειο Καρδίτσας.

Ο κ. Παίζης

Ο Πρόεδρος των ΤΕΙ Καρδίτσας Βασίλης Παïζης, σε δηλώσεις του τόνισε: «Το ΤΕΙ Καρδίτσας τελεί από χθες υπό κατάληψη. Τα προβλήματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Υπάρχουν 700 φοιτητές στο ΤΕΙ Διαιτολογίας που κάνουν μάθημα ο ένας πάνω στον άλλο. Αρμόδιος να λύσει αυτό το θέμα είναι ο Δήμος της Καρδίτσας ο οποίος επέμενε να έρθει στην Καρδίτσα το ΤΕΙ Δασοπονίας, όταν εμείς οι ίδιοι δεν το θέλαμε διότι δεν υπήρχαν υποδομές ώστε να στεγαστούν τα παιδιά. Για το νέο νόμο πλαίσιο είμαστε πλήρως αντίθετοι με την κατάργηση του ασύλου, είμαστε σύμφωνοι όμως για το όπου υπάρχουν αξιόποινες πράξεις να επεμβαίνει η πολιτεία. Δεν συμφωνούμε με τον τρόπο απονομής των φοιτητικών πάσο που δίνονται από εταιρεία και πληρώνουμε κιόλας, δεν είναι το ποσό αλλά η κίνηση που γίνεται. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη όπου θα υπάρξει αποκλεισμός του δρόμου αλλά και κατάληψη της Π.Ε. Καρδίτσας σήμερα Τετάρτη. Είχαμε μια συνάντηση με τον Δήμο Καρδίτσας όπου θέσαμε το θέμα του κτιριακού του Τμήματος Διαιτολογίας. Σαν μακροχρόνια λύση ζητήσαμε ένα οικόπεδο ώστε να χτιστεί ένα κτίριο. Σαν άμεση λύση ζητήσαμε 2 με 4 αίθουσες κάπου κοντά στα σχολικά συγκροτήματα, γιατί αν φέτος είναι 700 άτομα που κάνουν μάθημα σε 2 αίθουσες του χρόνου θα είναι 800-900 άτομα, γιατί η Διαιτολογία είναι ένα τμήμα που βάζει κάθε Σεπτέμβρη γύρω στους 150 φοιτητές. Μας είπαν ότι μέχρι την Δευτέρα θα μας απαντήσουν και αναλόγως θα κρίνουμε αν θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις ή όχι».

Προηγούμενο άρθρο ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΕΛΕΚΗΤΗ - Έκλεψαν την εικόνα της Παναγίας
Επόμενο άρθρο Τίτλοι τέλους για την ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας - Έγινε χθες η παράδοση – παραλαβή