Ειδήσεις

Τα μνημόνια ούτε τα διαπραγματεύονται, ούτε τα υπογράφουν και ούτε τα στηρίζουν τα συνδικάτα


Με μία επίθεση λάσπης άνευ προηγουμένου προς τα συνδικάτα χαρακτηρίζοντάς τα οπισθοφυλακή , ο Πρωθυπουργός από την διάσκεψη της Ρώμης, προσπαθεί να μεταθέσει τις  δικές του ευθύνες για τις αποφάσεις και τις πολιτικές που εφαρμόζει τα τελευταία δυο χρόνια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  που τα αποτελέσματα αυτών τα βιώνει με τον χειρότερο τρόπο η ελληνική κοινωνία.

Εμμένουν και αναπαράγουν δια στόματος Πρωθυπουργού, το συνειδητό ψέμα των συνεργατών του, για συμπαράταξη των συνδικάτων στο στρατόπεδο του «ΝΑΙ» την περίοδο του δημοψηφίσματος, όταν μάλιστα  για αυτό το θέμα έχει καταδικαστεί για ψευδή  και συκοφαντική δυσφήμιση  υπουργός αυτής της κυβέρνησης!

Αυτή είναι η δήλωση από τον Πρωθυπουργό της χώρας, που μετέτρεψε εν μια νυχτί το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού σε «ΝΑΙ» για ένα επαχθέστερο μνημόνιο λιτότητας.

Ενός Πρωθυπουργού και μίας κυβέρνησης οι οποίοι:

  • Υπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο.
  • Δέχτηκαν να τεθούν τα πάντα εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Και ετοιμάζεται τώρα να αποδεχθεί και να εφαρμόσει νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα, όπως:

  • Νέα περικοπή στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς,
  • Μείωση εκ νέου του αφορολόγητου στα 5900 ευρώ, το οποίο μεταφράζεται σε επιπλέον αφαίρεση ενός ακόμα μισθού για τους εργαζόμενους.

Για την αποκάλυψη της αλήθειας την οποία εντέχνως προσπαθεί να κρύψει αυτή η κυβέρνηση, υπενθυμίζουμε τα εξής:

  • Τα ελληνικά συνδικάτα είναι αυτά που πραγματοποίησαν τα τελευταία χρόνια των μνημονίων 42 Γενικές Απεργίες,δεκάδες στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια, όταν σε άλλες χώρες οι απεργίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού!
  • Τα συνδικάτα είναι εκείνα που προσέφυγαν στα δικαστήρια και στα διεθνή όργανα κατά των μνημονίων διατηρώντας δυνατή την παρουσία και τη συλλογική φωνή των εργαζομένων στην Ελλάδα.
  • Τα συνδικάτα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το σύνολο των μνημονιακών νόμων και δικαιώθηκαν για τη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία.
  • Τα συνδικάτα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και δικαιώθηκαν ανάμεσα σε άλλα και για τον υποκατώτατο  μισθό, για τους νέους κάτω των 25 ετών και εκκρεμεί η νέα απόφαση για τα μνημονιακά μέτρα, που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Τα συνδικάτα προσέφυγαν από την πρώτη στιγμή το 2010, στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, με σειρά αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων, ενώ κατατέθηκαν ήδη και νέες προσφυγές, με την παρουσία του ILO στην Ελλάδα να οφείλεται σε αυτές τις προσφυγές.

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κουνά το δάκτυλο στους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι αυτοί που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων και ας δώσει στην δημοσιότητα τις συγκεκριμένες  και τεκμηριωμένες θέσεις των συνδικάτων,τις οποίες της αποστείλαμε ως διαπραγματευτικό εργαλείο εδώ και αρκετό καιρό και αφορούν,στην αποκατάσταση της συλλογικής και ατομικής προστασίας των εργαζομένων.

Τα μνημόνια ούτε τα διαπραγματεύονται, ούτε τα υπογράφουν και ούτε τα στηρίζουν τα συνδικάτα.

Τα διαπραγματεύονται, υπογράφουν και ψηφίζουν οι Κυβερνήσεις.

 

Για το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας

Ο Πρόεδρος

                                                 Καπράνας Γιώργος

Η Γεν. Γραμματέας

                                                            Γούλα Δώρα

 

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Διήμερος εορτασμός της επετείου του Κιλελέρ