Τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας


 

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 και ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας 33 αποφοίτων, Διατροφολόγων – Διαιτολόγων, του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Στην τελετή παρευρέθηκαν περίπου 150 προσκεκλημένοι, απόφοιτοι, φοιτητές,  γονείς,  και καθηγητές  των  Τμημάτων  της Καρδίτσας.

 

Στην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο σεβασμιότατος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων, ο Δ/ντής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Ανάργυρος Μουλάς, παραβρέθηκαν επίσης, οι Πρόεδροι των Τμημάτων Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου κ.κ Σταύρος Λαλάς και Μιχάλης Σκαρβέλης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας κ. Κων/νος Δεληγιάννης, καθώς και καθηγητές των Τμημάτων της Καρδίτσας και εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος.

 

Εισηγήτρια της τελετής, ήταν η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, Επίκουρη Καθηγήτρια κα Όλγα Γκορτζή, η οποία στον λόγο της επεσήμανε τα παρακάτω:

 

Ευφρόσυνη και πανηγυρική η σημερινή μέρα, κατά την οποία συντελείται αυτή η τελετή της επιβράβευσης.

  • α) Πρωτίστως για εσάς αγαπητά μας παιδιά – απόφοιτοι της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αφού ύστερα από έναν επίπονο αγώνα για την οικείωση της γνώσης και της αλήθειας αξιώνεστε σήμερα του πτυχίου.
  • Ολοκληρώσατε τις σπουδές σας σε ένα σύγχρονο αντικείμενο σπουδών, το οποίο θα σας δώσει τη δυνατότητα να ασχοληθείτε επαγγελματικά και να σταδιοδρομήσετε. Ένας νέος κύκλος της ζωής σας ξεκινά από σήμερα, πιο υπεύθυνος, πιο δημιουργικός, πιο παραγωγικός, για ορισμένους λίγο πιο δύσκολος, για άλλους ήδη ξεκάθαρος επαγγελματικά.
  • β) Για τους συγγενείς σας που σας καμαρώνουν έχοντας εκπληρώσει ένα μεγάλο όνειρο μα κι ένα χρέος ηθικό και υλικό με τη συμμετοχή τους στις σπουδές σας.
  • γ) Για όλους εμάς τους καθηγητές σας και τη Διοίκηση του Ιδρύματος, καταβάλαμε προσπάθεια, ώστε να σας μεταδώσουμε πολύτιμες γνώσεις και εφόδια, αλλά προπαντός να σας μπολιάσουμε με ηθικές αξίες ώστε να μπορέσετε να ανταποκριθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα στον κοινωνικό και επαγγελματικό στίβο.

Δεν θεωρώ ότι είμαι ο πιο κατάλληλος να σας δίνει συμβουλές και νουθεσίες. Λίγες απλές σκέψεις θέλω να σας μεταφέρω. Είναι απλά τα λόγια  που θα ευχόμουν να άκουγα  αν ήμουν στη θέση σας.

Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα στην ζωή όταν κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας άλλος. Το πιο μακρύ ταξίδι αρχίζει πάντα με το πρώτο καινούργιο βήμα.

Στην σημερινή εποχή, το πρώτο βήμα δεν οδηγεί πάντα στο στόχο. Γι αυτό σκοπός δεν είναι απαραίτητα η ευστοχία της αρχικής επιλογής, αλλά η ευελιξία αντιμετώπισης των συνεχώς μεταλλασσόμενων δεδομένων.

Ένα είναι βέβαιο, η γνώση είναι δύναμη, κυρίως η εξειδικευμένη.

Φροντίστε να ανοίξετε τους ορίζοντές σας και να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας, τα ταλέντα σας έξω από καλούπια και τις προδιαγραφές. Μην αφήσετε την συμβατική εκπαίδευση να γίνει εμπόδιο στις δημιουργικές σας αναζητήσεις.

Συντελείται μία απίστευτη παραγωγή νέας γνώσης. Επενδύστε λοιπόν στη νέα αυτή γνώση και εξερευνήστε τα νέα γνωστικά αντικείμενα, ανεξάρτητα από την αρχική σας επαγγελματική προδιάθεση, η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αλλάξει πολλές φορές στην πορεία της ζωής σας.

Μαγικές συνταγές και εξασφαλισμένοι τρόποι για την επαγγελματική επιτυχία σήμερα δεν υπάρχουν. Εάν μπορώ να σας δώσω εδώ μια συμβουλή, επιτρέψτε μου να σας πω να μην συμβιβαστείτε με την μετριότητα. Μην συμβιβαστείτε γενικά στη ζωή σας αλλά πολύ περισσότερο στην επαγγελματική σας πορεία. Σίγουρα θα πρέπει να δουλέψετε, να σκεφτείτε, να εκπαιδευτείτε και να μελετήσετε περισσότερο.

Οι ευκαιρίες όμως ανοίγονται μπροστά σας.

Μην τις φοβηθείτε.

Η σημερινή ζωή, περισσότερο από πότε, είναι μια ατέλειωτη σειρά από αντιθέσεις. Αντιθέσεις που γεννούν επιχειρήματα, που καλλιεργούν ανακαλύψεις, που φέρνουν πρόοδο. Υιοθετείστε λοιπόν τις αντιθέσεις που προκύπτουν στη ζωή σας, αντιμετωπίστε με αισιοδοξία κάθε προοπτική που διαφαίνεται στην αυριανή σας μέρα και κυρίως μην συμβιβαστείτε.

Η σημερινή οικονομία επιβραβεύει την καινοτομία και την πρωτοτυπία και δεν ανταμείβει την προβλεψιμότητα και την στασιμότητα.

Τα εμπόδια που θα συναντήσετε για να το πετύχετε θα είναι πολλά. Για να δανειστώ όμως μια φράση του Henry Ford «τα εμπόδια είναι εκείνα τα φοβερά πράγματα που βλέπει κανείς, όταν παίρνει τα μάτια του από τον στόχο».

Κρατήστε το βλέμμα προσηλωμένο στο στόχο.

Αξιοποιήσετε τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκτήσατε εδώ, τιμήστε τον τίτλο που θα σας απονεμηθεί, εφαρμόζετε τις αρχές δεοντολογίας του επαγγέλματός σας, περιφρουρήστε την αξιοπρέπεια και το ήθος σας διευρύνετε τα όνειρά σας, γίνετε το “φως του κόσμου”…….

Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους σας και καλή τύχη.

 

Ακολούθησε η καθομολόγηση των νέων αποφοίτων, που στη συνέχεια έλαβαν το πτυχίο τους από τους κ.κ. Καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Οι 33 νέοι πτυχιούχοι είναι οι παρακάτω:

 

Ανδριώτη Μαρία-Ελένη, Αντωνίου Μαρία, Βαγενά Μαρία, Βασιλείου Ξανθή, Βιντζιλαίου Βασιλική-Μαρία, Γκότση Αικατερίνη, Γλυνού Δήμητρα, Δανίδης Ευάγγελος, Δεληγιάννη Ευαγγελία, Δημητρίου Ελένη, Ζαργιάνη Χριστίνα, Ζέρδελη Άρτεμις, Ιωαννίδου Ναυσικά, Ζίνγκου Βασιλική, Κάσδαγλη Νικολέτα, Κατσάρα Παρασκευή, Κοντόση Μαριαλένα, Κωτούλα Παρασκευή, Μελιτζάνη Καλλιόπη, Μίραλη Ηρώ-Σοφία, Μίχα Βαρβάρα, Μπούρη Στυλιανή, Παπαλεξίου Σουλτάνα, Πνευματικού Μαρία, Ρωσσίδου Αικατερίνη, Σαββίδου Άννα, Σκουληκάρη Κωνσταντίνα, Σωτηρίου Πέτρος, Τσέμτση Αναστασία, Χορμοβίτη Αγγελική, Χουτόπουλος Δημήτριος, Ψύλλου Καλλιόπη, Τζιουρμακλιώτη Σταυρούλα.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δέσμευση Αντωνίου για τη μη περαιτέρω υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στο 2ο Πανελλαδικό Βαθμολογούμενο Πρωτάθλημα στη Λαμία ο ΣΟΑΚ Φωκιανός