Τοποθέτηση αγροτικού ιατρού στο Ερμήτσι ζητά η Α. Σκόνδρα


Παρέμβαση στη Βουλή, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, έκανε η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, ζητώντας την άμεση στελέχωση του Αγροτικού Ιατρείου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ερμήτσι του Δήμου Σοφάδων.
Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:
Κύριε Υπουργέ,
Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο Τοπικό Διαμέρισμα Ερμήτσι του Δήμου Σοφάδων από την έλλειψη αγροτικού ιατρού, που από τον περασμένο Δεκέμβριο (δηλ εδώ και 8 μήνες) δεν έχει αναπληρωθεί το κενό.
Τόσο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος, όσο και οι δημότες διαμαρτύρονται έντονα και γίνεται εύκολα αντιληπτό η δικαιολογημένη αγανάκτηση τους, καθώς υπόκεινται σε τεράστια ταλαιπωρία, αλλά και κόστος μετακίνησης στον πλησιέστερο ιατρό ή το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας για να υποβληθούν σε εξετάσεις η να λάβουν ηλεκτρονικές συνταγές ώστε να αγοράζουν τα φάρμακα τους.
Το εν λόγω πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα σοβαρό στους υπερήλικες, οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν με ευκολία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στερούνται των παροχών πρωτοβάθμιας υγείας, που η πολιτεία οφείλει να παρέχει.
Με αφορμή τα παραπάνω, ερωτάται ο κος. Υπουργός, σε τι ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο Υγείας για να καλύψει την έλλειψη αγροτικού ιατρού στο προαναφερθέν Τοπικό Διαμέρισμα; Επίσης, πότε πιθανολογείται να καλυφθεί η εν λόγω θέση, ώστε να εκλείψει το πρόβλημα;
Προηγούμενο άρθρο Τελευταία εβδομάδα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας
Επόμενο άρθρο Νεκρός από πτώση από το Εμπορικό Κέντρο Καρδίτσας