Ειδήσεις

Τοποθέτηση του Στέλιου Σαριδάκη εκ μέρους του ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συμφώνησε με την Ε.Ε και το ΔΝΤ, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Βιομηχάνων και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών, να φέρει για ψήφιση στη Βουλή, ένα νέο πακέτο αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων, που προστίθενται πάνω σε όλα τα προηγούμενα. Παρά τη δήθεν διαφοροποίησή τους, συνυπεύθυνα είναι και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), το οποίο προέβλεπε ότι θα παρθούν αυτά και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Ετοιμάζουν για ψήφιση την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με την μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Όλα αυτά δεν γίνονται, για να σώσουν την χώρα, όπως ψευδώς υποστηρίζουν, έτσι έλεγαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά, για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των καπιταλιστών.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν, θα πατήσει πάνω στην άγρια εκμετάλλευση, με την φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων. Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται μπροστά μας σε μια σειρά περιοχές του πλανήτη και στην γειτονιά μας, και με την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας με ευθύνη των προηγούμενων, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης.

 

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή!

 

Όλοι στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 17 Μάη.

Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους!  Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε! Να σταματήσουμε να ματώνουμε για τα κέρδη τους στην ειρήνη. Να μην γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους στον πόλεμο!

Καμία εμπιστοσύνη στους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές που ελέγχουν την ΓΣΕΕ και όσους συμπορεύονται μαζί τους, που ενώ αποφάσισαν απεργία την υπονομεύουν με τις πράξεις τους, αφού ούτε κάνουν τίποτα για την επιτυχία της, αλλά σε πρόσφατη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις συμφώνησε για την παράταση της λεγόμενης «Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», αποδεχόμενοι τους άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ μεικτά, την μη επαναφορά των ΣΣΕ.

Δυναμώνουμε την ταξική οργάνωση μας και πάλη. Κάθε σωματείο, οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς, να οργανώσουμε την απεργιακή απάντησή μας στα νέα και στα παλιά αντεργατικά μέτρα, την αντεπίθεση για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια. Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες να συμπαραταχθούν μαζί μας στην απεργία, γιατί κι αυτοί πλήττονται απ’ αυτά τα βάρβαρα μέτρα.   Διεκδικούμε:

  • Να μην ψηφιστούν τα νέα αντεργατικά μέτρα.
  • Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων 7 ετών.
  • Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
  • Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ.
  • Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ το οποίο να δίνεται σε όλους τους ανέργους.
  • Κατάργηση της βαριάς φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ. Ετήσιο ατομικό αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, παιδεία.
  • Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και γενικά οι μεγαλοεπιχειρηματίες για την κρίση και το χρέος.
  • Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανείς φαντάρος έξω απ’ τα σύνορα.
  • Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
  • Όχι δαπάνες για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ, 10:30 πμ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Φουσκωμένοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ για τους πολίτες
Επόμενο άρθρο Εκδρομή του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας στην Κέρκυρα