Το ΒΔ τμήμα του περιφερειακού δρόμου & τα προβλήματά του


Αίτημα να συζητηθεί στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο.

Στείλαμε σήμερα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρδίτσας το παρακάτω αίτημα:

Είναι γνωστό ότι οι εργασίες στο βορειοδυτικό τμήμα του περιφερειακού δρόμου της πόλης (από την οδό Τρικάλων στο ύψος της Αστυνομίας, έως την οδό Φαναρίου λίγο πιο κάτω από τον Άγιο Δημήτριο), έχουν προχωρήσει αρκετά. Με την ολοκλήρωσή του και την κυκλοφορία του είναι σίγουρο ότι το τμήμα αυτό του δρόμου θα λύσει σημαντικότατα προβλήματα, πλην όμως, σήμερα τουλάχιστον, φαίνεται πως δημιουργεί κάποια σοβαρά προβλήματα στην υφιστάμενη κατάσταση.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στον δρόμο που ξεκινά από την σχολή Αστυνομίας και καταλήγει δυτικά στις γραμμές του τρένου. Στον δρόμο αυτό τα τελευταία χρόνια στεγάστηκαν πολλές επιχειρήσεις συμπολιτών (π.χ. συνεταιρισμός σιδηρουργών, παιδικός σταθμός ΝΑΤΑΣΑ, έπιπλα Γκαβαλέκας, Μήνιας, Σαφάρης κλπ, πλέον των δώδεκα επιχειρήσεων συνολικά) οι οποίες εξυπηρετούνται κυκλοφοριακά μέσω του κόμβου της σχολής Αστυνομίας. Ο νέος περιφερειακός κόβει τον δρόμο αυτό λίγο πιο πέρα από την σχολή Αστυνομίας, χωρίς να διαμορφώνεται κάποιος κόμβος στο σημείο τομής, με αποτέλεσμα την διακοπή κάθε κυκλοφοριακής επαφής των επιχειρήσεων αυτών με την πόλη της Καρδίτσας. Σε διαμαρτυρίες των ενδιαφερόμενων η απάντηση είναι ‘’πηγαίνετε μέσω της οδού Αγ. Σεραφείμ στον παράπλευρο των γραμμών του ΟΣΕ δρόμο και μέσω αυτού να προσεγγίζετε τις επιχειρήσεις σας”

Για όσους έχουν έστω και στοιχειώδη εικόνα των δεδομένων της περιοχής, η λύση αυτή είναι εξωφρενική, αφού ζητούν από τους ίδιους τους επαγγελματίες, τους προμηθευτές τους, τους πελάτες τους και όσους γενικά συναλλάσσονται μαζί τους να διανύσουν 3 έως 4 χιλιόμετρα περισσότερα μέσω κάποιων δρόμων με κακή βατότητα και άγνωστων στον πολύ κόσμο. Είναι φανερό ότι με την λύση αυτή, οι επιχειρήσεις αυτές επαγγελματικά αφανίζονται.

Η μελέτη του συγκεκριμένου τμήματος του περιφερειακού δρόμου βέβαια προβλέπει και την κατασκευή παράπλευρων δρόμων για την εξυπηρέτηση των παρόδιων, πλην όμως οι δρόμοι αυτοί δεν κατασκευάζονται με την παρούσα εργολαβία και έτσι το πρόβλημα σήμερα δεν λύνεται.

Κατά την άποψή μας και προκειμένου οι επιχειρήσει αυτές να μην καταστραφούν, είναι αναγκαίο και απολύτως απαραίτητο να κατασκευασθεί ένα μικρό τμήμα του βορειοδυτικού παράπλευρου δρόμου έτσι ώστε οι επιχειρηματίες αυτοί να εξυπηρετηθούν συνδεόμενοι είτε στην οδό Τρικάλων είτε στην προέκταση της οδού Τεμπονέρα (είναι ο δρόμος που διέρχεται εμπρός από τα γραφεία της ΔΕΗ). Η λύση αυτή κατά την εκτίμησή μας δεν θα επιβαρύνει σημαντικά το έργο, αν οι εργασίες γίνουν τώρα που ο εργολάβος είναι εγκατεστημένος στο έργο.

Επειδή το θέμα κρίνεται κατεπείγον, ζητάμε να συζητηθεί στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συγκαλέσετε και να αποφασισθούν άμεσες ενέργειες με παρέμβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και απαίτηση να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Καρδίτσα   25 – 11 – 08                            Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι   

                                                                   της μείζονος μειοψηφίας

                                                                           Χρήστος Τέγος

                                                                   Φώτης Παπαδημητρίου

                                                                      Αποστόλης Πίτσαβος

                                                                        Γιώργος Φαλάρας

                                                                       Μανώλης Τσίπρας

                                                                          Νίκος Λάμπρου

                                                                       Γιώργος Σιακάρας

Προηγούμενο άρθρο Σύμβαση βελτίωσης-συντήρησης & αποκατάστασης οδικού δικτύου
Επόμενο άρθρο Πλήρης ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων