Το Επιμελητήριο Καρδίτσας συμμετείχε στη «PHILOXENIA»


Το Επιμελητήριο Καρδίτσας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA» που πραγματοποιήθηκε Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από 13 έως 16/11/2014.

Η Διεθνής Έκθεση Philoxenia  με τη δυναμική της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας 30 ετών, παραμένει το κύριο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια συγκέντρωσε και φέτος το ενδιαφέρον του κλάδου.

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας συμμετείχε με το δική του χώρο στο  περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκπροσωπήθηκε δε όλες τις ημέρες της Έκθεσης από τον Β΄ Αντιπρόεδρο κο Κηρύκο Απόστολο, ενώ την Έκθεση επισκέφτηκε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αντωνίου Ηλίας. Στόχος της συμμετοχής του Επιμελητηρίου  είναι να αναδείξει τον τουριστικό πλούτο του νομού, να προωθήσει και να προβάλλει τις επιχειρήσεις του κλάδου, στοχεύοντας στην ενίσχυση της  εξωστρέφειας   στην αύξηση της επισκεψιμότητας στο νομό και τη Θεσσαλία γενικότερα, θεωρώντας το τουριστικό προϊόν του νομού έναν από τους  βασικότερους  μοχλούς ανάπτυξης συνδυάζοντας τις προϋποθέσεις  για ανάπτυξη του αγροτουρισμού, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, του εκκλησιαστικού, ιαματικού, γαστρονομικούκπλ.

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας σκοπεύει με συνεχείς στοχευόμενες δράσεις, τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών και την  εκπαίδευσή τους και τη συμμετοχή σε επιλεγμένες εκθέσεις,  να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της τουριστικής αγοράς.

Για το λόγο αυτό το Επιμελητήριο Καρδίτσας επανέρχεται στην αναγκαιότητα τοποθέτησης μηχανήματος ΑΤΜ στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών,  όσο και  στην έλλειψη πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, γεγονός που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την προσέλκυση μεγάλου αριθμού τουριστών και ιδιαίτερα τουριστών της 3ης ηλικίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ Α.Σ» : Ένα μεγάλο ευχαριστώ
Επόμενο άρθρο Σχετικά με την ανακοίνωση- συνέντευξη του συλλόγου εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης