Το Επιχειρησιακό σχέδιο της ΤΕΔΚ


 Μονοπώλησε το ενδιαφέρον η Διαχειριστική Επάρκεια των ΟΤΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ. Συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. και τους παραβρισκόμενους Δημάρχους αναφέροντας τα παρακάτω. Η ΤΕΔΚ άρχισε ήδη τις επαφές με την Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης υποστήριξης των ΟΤΑ του Νομού, για την απόκτηση διαχειριστικής επάρκειας ας σύμφωνα με το εθνικό  πρότυπο πιστοποίησης. Συγκεκριμένα ζητήσαμε οικονομική ενίσχυση, ώστε να είμαστε σε θέση

α) να υποστηρίξουμε άμεσα τους Δήμους του Νομού, ως προς την αρχική τους πιστοποίηση στο στάδιο της μεταβατικής περιόδου.

β) για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην εκπόνηση του προγράμματος Τοπικής Ανάπτυξης όλων των ΟΤΑ του Νομού.

Η απάντηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ήταν ότι θα εξεταστεί το αίτημα χρηματοδότησής μας έως την προετοιμασία πιστοποίησης των ΟΤΑ.

Συζητήθηκε επίσης μετά από αίτημα του Δημάρχου Πλαστήρα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ κ. Τσιαντή Δημήτριο η χρηματοδότηση της μελέτης του Διαδημοτικού έργου ” Ύδρευσης Παραλίμνιας Περιοχής”. Ομόφωνα το ΔΣ της ΤΕΔΚ αποφάσισε να υποστήριξη την πρόταση ώστε να βρεθεί ο τρόπος χρηματοδότησης  για την εκπόνηση της μελέτης .

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία των μηχανικών των Δήμων, και των στελεχών της ΑΝΚΑ με θέμα το επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης των ΟΤΑ του Νομού.    

Όπως είναι γνωστό η ΤΕΔΚ χρηματοδοτεί με 50% του κόστους την εκπόνηση των επιχειρησιακών όλων των Δήμων του Νομού.

Η εκπόνηση των επιχειρησιακών γίνεται σε συνεργασία με την ΑΝΚΑ και με την ολοκλήρωση τους η Δήμοι του Νομού θα διαθέτουν ένα χρήσιμο εργαλείο για την περαιτέρω αναπτυξιακή τους πορεία. Ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ δήλωσε ότι αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο  συντονισμός όλων των Δημάρχων για την καταγραφή των έργων που θα αποτυπωθούν στο επιχειρησιακό σχέδιο, με σκοπό την χρηματοδότηση τους από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Στο κοινό επιχειρησιακό θα περιγράφεται  η υφισταμένη κατάσταση, αλλά παράλληλα θα τεκμηριώνεται και η  αναγκαιότητα των έργων που θα προταθούν για λογαριασμό όλων των ΟΤΑ. Ακόμη θα περιγράφεται το αναπτυξιακό όραμα του Νομού καθώς και τα κρίσιμα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν.

Προηγούμενο άρθρο ΣΠΥΡΟΣ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ: ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Επόμενο άρθρο Μάστιγα τα τροχαία ατυχήματα