Ειδήσεις

Το Εργατικό Κέντρο για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές


Η Κυβέρνηση, ικανοποιώντας πλήρως τους δανειστές που αποδεικνύονται αποτελεσματικοί μεσολαβητές των συμφερόντων των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, προχωρά με πρόσχημα τον τουρισμό στην απελευθέρωση της Κυριακής έως και 32 Κυριακές το χρόνο.

Η συγκεκριμένη απόφαση δίνει τη χαριστική βολή τόσο στους εργαζόμενους στο εμπόριο όσο και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που θα επιφέρει είναι εξόντωση του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές.

Ήδη πάνω από το 80% των εμποροϋπαλλήλων δηλώνεται για εργασία Κυριακής 3-4 ωρών, ενώ δουλεύει στην πράξη για πάνω από 8-10 ώρες, χωρίς πρόσθετη αμοιβή 75% και χωρίς ρεπό.

Παράλληλα, η καταναλωτική δαπάνη δεν αυξήθηκε με δεδομένο το γεγονός ότι η ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές, αλλά έλλειψη χρημάτων.

Το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η οποία προχωρά σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 7 Μαΐου και στην οποία μετέχουν, με αντίστοιχες αποφάσεις για κλειστά καταστήματα, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΡΑΝΑΣ                                                       ΔΩΡΑ ΓΟΥΛΑ

 

Προηγούμενο άρθρο Γενική Συνέλευση και εκλογές στην ΕΣΕΚ
Επόμενο άρθρο Στη Λάρισα ο ΣΟΑΚ Φωκιανός