Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τον αγώνα των μαθητών


Να στηρίξει εμπράκτως τον αγώνα των μαθητών αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο Καρδίτσας κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία του.

Η Διοίκηση συμφώνησε να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη, ημέρα διεξαγωγής του Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου.

Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Καπράνας υπογράμμισε τα ακόλουθα :

«Το Σάββατο το πρωί έγινε μια συγκέντρωση στο Παυσίλυπο όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι γονέων και κηδεμόνων, εκπαιδευτικών, μαθητών και άλλων φορέων του Ν. Καρδίτσας με αντικείμενο συζήτησης τα πολύ σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση.

Ήδη οι μαθητές πολλών γυμνασίων και Λυκείων  του Νομού μας με σημεία αιχμής το Νέο Λύκειο και την Τράπεζα θεμάτων, έχουν αρχίσει τις κινητοποιήσεις με αποχές, καταλήψεις και πορείες.

Η Παιδεία και τα προβλήματα της δεν αφορά μόνο  τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αλλά μας αφορά όλους, ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία.

Δυστυχώς το νέο εκπαιδευτικό σύστημα με το Νέο Λύκειο και την Τράπεζα Θεμάτων χρησιμοποιεί τα παιδιά σαν πειραματόζωα, τους επιβάλλει εξοντωτικούς ρυθμούς διαβάσματος, τους φορτώνει με τεράστιο φορτίο που δεν μπορούν να το σηκώσουν , ενισχύει την παραπαιδεία, ξετινάζει τους ήδη επιβαρυμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς της οικογένειας, περιορίζει την πρόσβαση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε λίγους και το κυριότερο στερεί ακόμα από τα παιδιά μας το δικαίωμα να ονειρεύονται για ένα καλύτερο μέλλον.

Για όλα αυτά, αποφασίστηκε στη σύσκεψη να διοργανωθεί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία ένα Πανεκπαιδευτικό Πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο με αιχμή την πάλη για ένα πραγματικά ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ για όλους του νέους της χώρας μας.

Σαν Εργατικό Κέντρο πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα των μαθητών και προτείνω να πάρουμε απόφαση και να κηρύξουμε 3ωρη στάση εργασίας

11,30 – 2,30 την Τετάρτη για να δώσουμε το δικαίωμα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο αυτό.

Ο αγώνας αυτός θα έχει και συνέχεια αφού μπροστά μας έχουμε και την επέτειο του πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.

Μιας εξέγερσης που ξεκίνησε από τους φοιτητές και έγινε υπόθεση όλου του λαού.

Τα τρία βασικά συνθήματα της τότε  εξέγερσης που ήταν :

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δυστυχώς ταυτίζονται απόλυτα με την σημερινή πραγματικότητα αφού έχουμε φτώχεια, εξαθλίωση, τεράστια ανεργία, καταστρατήγηση συνταγματικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων διάλυση της  ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Η συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Πολυτεχνείου πρέπει να είναι δεδομένη και δυναμική. Ο αγώνας όμως δεν σταματάει εκεί, κορυφώνεται την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου με την απεργία που έχει  κηρύξει η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ με αιχμή τον νέο προϋπολογισμό της δικομματικής Κυβέρνησης Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ ενός από τους πιο απάνθρωπους , αντικοινωνικούς, αντεργατικούς και φορομπηχτικούς των τελευταίων δεκαετιών.

Με την ψήφισή του δίνεται η χαριστική βολή στον Ελληνικό λαό αφού επιβάλλονται νέα δυσβάστακτα μέτρα, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, νέα χαράτσια, νέες απολύσεις και φέρνει γιγάντωση της ανεργίας.

Η ξεπουλημένη δικομματική κυβέρνηση, οι Τροϊκανοί και οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι, εταίροι μας, επιμένουν και επιβάλλουν την πιο σκληρή, αυστηρή, εξοντωτική , βάρβαρη πολιτική για να διασφαλίσουν τα κέρδη των τραπεζών και τα τοκογλυφικά τους δάνεια, αδιαφορώντας για τα κοινωνικά κουφάρια που αφήνει πίσω της αυτή η νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Η δογματική εμμονή τους σ’ αυτή την πολιτική, οδηγούν την κοινωνία αλλά και την οικονομία στην καταστροφή αφού η χώρα οδηγείται στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ισοπεδώνουν  πλήρως και διαλύουν ότι απέμεινε από τις εργασιακές σχέσεις».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εορτάζει ο Ι.Ν. Αγίου Μηνά στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Στον πλευρό των μαθητών και οι Εργαζόμενοι των Δήμων της Καρδίτσας