Ειδήσεις

Το ΚΚΕ Καρδίτσας βοηθάει το σωστικό έργο της Δημοτικής Πινακοθήκης


Είναι γνωστές -και σε ένα σημαντικό μέρος ανεπανόρθωτες- οι  ζημιές  που υπέστησαν τόσο οι εγκαταστάσεις του κτιρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης όσο και  τα φυλασσόμενα στον υπόγειο αποθηκευτικό χώρο έργα κορυφαίων Καρδιτσιωτών καλλιτεχνών.

Μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς της Καρδίτσας εξ αιτίας των πρόσφατων πλημμύρων και της ανυπαρξίας αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης,  ομάδα μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προσέφερε τις υπηρεσίες της προκειμένου να ενισχυθεί το σωστικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρόκειται για δραστηριότητα που εντάσσεται σε  σειρά παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών της ΤΕ Καρδίτσας  που βρίσκονται σε εξέλιξη. Εξυπακούεται πως αν χρειαστεί θα συνεχιστεί  η παροχή βοήθειας και με πιο διευρυμένη ομάδα.

Οι  συγκεκριμένες  πρωτοβουλίες εντάσσονται στην προσπάθεια  για   διεκδίκηση  όχι μόνο μέτρων για την ενίσχυση του σωστικού έργου (είδη καθαρισμού, τεχνικού και επιστημονικού  προσωπικού  για εργασίες συντήρησης των έργων κλπ ) αλλά και μέτρων  για  την άμεση και ασφαλή λειτουργία   της Πινακοθήκης με πρόσληψη απαιτούμενου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού και με όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις που απαιτούνται  για την αποκατάσταση και βελτίωση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αγωνιστική παρέμβαση στη θέση Τύμπανος ενάντια στις ανεμογεννήτριες
Επόμενο άρθρο Μουσικό απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας