Ειδήσεις

Αγωνιστική παρέμβαση στη θέση Τύμπανος ενάντια στις ανεμογεννήτριες


Με αφορμή την έναρξη εργασιών στην θέση Τύμπανος, για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, το Συντονιστικό φορέων για τα Άγραφα, συνεχίζοντας τις δράσεις του, και εκφράζοντας την αντίθεση του, πραγματοποίησε παρέμβαση  την Κυριακή το πρωί 18 Οκτώβρη.

Με το πανό να σηματοδοτεί την ουσία της διεκδίκησης των φορέων δηλαδή:

« Λεηλατουν τα αγραφα για τα κερδη των μονοπωλιων-φτηνοτερο ρευμα για το λαο» μέλη του Συντονιστικού έφτασαν στην θέση Τύμπανος και για μια ακόμα φορά διαπίστωσαν ότι την ώρα που ο νομός Καρδίτσας καταστράφηκε από τις πλημμύρες εξαιτίας έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων, την ίδια ώρα δόθηκε η άδεια να ξεκινήσουν οι εργασίες και τα τεράστια μηχανήματα να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον με απρόβλεπτες συνέπειες για το νομό και τις νέες καταστροφές που μπορεί να γίνουν, εξαιτίας αυτών των εργασιών.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι  η μόνη «πρεμούρα» της κυβέρνησης και της Τοπικής διοίκησης, είναι πως θα δώσουν διευκολύνσεις στους εργολάβους για την εγκατάσταση ΑΠΕ και όχι να δημιουργήσουν υποδομές και αντιπλημμυρικά έργα για να μην διαλύεται η ζωή των λαϊκών οικογενειών όπως έγινε πρόσφατα στην περιοχή.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση οι εκπρόσωποι των φορέων του Συντονιστικού ανέδειξαν το πλαίσιο των αιτημάτων τους και υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν τις δράσεις τους με κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Διεκδικούμε

  • Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά – αποστραγγιστικά – αρδευτικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που πρέπει να εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους, με γενναία χρηματοδότηση.
  • Να σταματήσει η καταστροφή των Αγράφων με την άμεση ανάκληση των αδειών για τα 2 αιολικά πάρκα στον ιστορικό τόπο της Νιάλας και το ΒοΪδολίβαδο και των υπόλοιπων αδειών για ΑΠΕ στην περιοχή.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και στο κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων.
  • Αποκλειστικά κρατικός, ενιαίος φορέας για την Ενέργεια, που ως λαϊκή περιουσία, θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην παράδοση των Αγράφων  για τα κέρδη των μονοπωλίων.

 

Προηγούμενο άρθρο Δημόσια πρόταση για να ζωντανέψει η αγορά του Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Το ΚΚΕ Καρδίτσας βοηθάει το σωστικό έργο της Δημοτικής Πινακοθήκης