Ειδήσεις

Το μαγεμένο δάσος και το Μύλο των Ξωτικών επισκέφτηκαν οι Ρομά Χωρίς Σύνορα


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή που διοργάνωσαν οι Ρομά χωρίς Σύνορα στο μαγεμένο δάσος Καρδίτσας και στο μύλο των Ξωτικών Τρικάλων.

Συμμετείχαν   παιδιά  κυρίως μαθητές Ρόμα των δύο Τσιγγάνικων οικισμό της πόλη των Σοφάδων. Αυτό που έκανε την δράση  να ξεχωρίζει, ήταν η συμμετοχή για πρώτη φορά   νέο παντρεμένων ζευγαριών,  που δεν είχαν βγει  στο παρελθόν έξω από τη κοινότητα και δεν είχαν συμμετέχει σε παρόμοιες  κοινωνικές πρωτοβουλίες.

Η  δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια κοινωνικής ένταξης  των μελών του Τσιγγάνικου πληθυσμού, υπό την αιγίδα της Ιεράς μητρόπολης Θεσσαλιώτιδοςκαι Φαναριοφαρσάλων.   Αρωγός της δράσης αυτής, ήταν ο  σεβασμιότατος κύριος Τιμόθεος,  που ανέλαβε τη πρωτοβουλία, να στηρίξει την προσπάθεια του τσιγγάνικου φορέα.

Την δράση αυτή,  αγκάλιασε  με αγάπη  και ο  επιχειρηματικός κόσμος της πόλης των Σοφάδων, καθώς 35 καταστήματα  της τοπικής αγοράς Σοφάδων,  ανέλαβαν να επιχορηγήσουν  την τσιγγάνικη οργάνωση για τη κάλυψη της διατροφής των παιδιών Ρομά. Την ίδια στήριξη πρόσφερε και η τοπική εκκλησία της πόλης των Σοφάδων Αγία Παρασκευή. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φόρα, που ο Πατέρας Γώγος Ηλίας, αναλαμβάνει να υποστηρίξει τέτοιες δράσεις του τσιγγάνικου πληθυσμού.Πολύ σημαντική ήταν και στήριξη των  επιφανών Τσιγγάνων της κοινότητας,  όπως  ο νεαρός λογιστής Λαβίδας και ο διαμεσολαβητής Καλλιώραςαναλάβανε  να γίνουν χορηγοί της δράσης αυτής. Τέλος σπουδαίας σημασίας για την επιτυχία αυτή,  ήταν η συμβολή της ΑΝΚΑ που στηρίζει τη οργάνωση στο τεχνικό κομμάτι.

Η διοίκηση της οργάνωσης εκφράζει τις ευχαριστίες σε όλους αυτούς που στήριξαν  έμπρακτα την εκπαιδευτή εκδρομή  των παιδιών  Ρομά και μέσα από τη κοινωνική πρωτοβουλία αυτή θέλει να στείλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλα τα παιδιά του κόσμου να συμμετέχουν ισότιμα και ισόνομα στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Προηγούμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικο χοροθέατρο από τις Δρυάδες εν Πλω
Επόμενο άρθρο Η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Προάστιο