Το Μαύρο Μέτωπο για την Παιδεία δεν θα περάσει


Στις 11 του Μάη, στο κλειστό του Αμαρουσίου, συγκεντρώθηκαν όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για την πρωτοφανή εκπαιδευτική τραγωδία που ζήσαμε στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια. Παρόντες ήταν οι κ.κ. Αρβανιτόπουλος, Διαμαντοπούλου, Χριστοφιλοπούλου, Λοβέρδος, Βερέμης, Μπαμπινιώτης και λοιποί. Από κοντά και ο Θεοδωράκης του Ποταμιού. Όλοι αυτοί ίδρυσαν την ομάδα “Παιδεία 2015” με βασικό σύνθημα “Όχι Μπαλτά στην παιδεία”. Σήμερα έρχονται  και στην πόλη μας καλεσμένοι του κ. Ταλιαδούρου, άνθρωποι και κόμματα που κυβέρνησαν επί δεκαετίες , κατέστρεψαν τη χώρα και διέλυσαν την παιδεία, για να ιδρύσουν το τοπικό τους «υποκατάστημα».

Μια κίνηση που στρέφεται εναντίον κάθε απόπειρας να ισχυροποιηθεί το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Πού στοχεύουν εν τέλει οι εμπνευστές της συγκεκριμένης προπαγάνδας;

Στη συνέχιση και επέκταση των πολιτικών Αρβανιτόπουλου που κατάργησε τις 52 πιο «εμπορικές» ειδικότητες από τη δημόσια τεχνική εκπαίδευση, ώστε να παραδοθούν ως φιλέτο στα χέρια μεγάλων ιδιωτικών ομίλων. Που άφησε ανεξέλεγκτα τα ΚΕΚ, τα οποία, αντί να παρέχουν κατάρτιση στους ανέργους, μοίραζαν εκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε. σε επιτήδειους που δεν προσέφεραν καμία εκπαιδευτική υπηρεσία. Που διέλυσε την εποπτεία του κράτους στην ιδιωτική εκπαίδευση για να μοιράζονται αφειδώς και ανεξέλεγκτα τίτλοι σπουδών αμφίβολης νομιμότητας. Στη συνέχιση και εμβάθυνση των πρακτικών Μπαμπινιώτη και Λοβέρδου που νομοθέτησαν χωρίς διάλογο αποκλειστικά και μόνο για να μεταφέρουν πόρους από τους εργαζόμενους στα ταμεία των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων. Στη συνέχιση και εμβάθυνση της ανθρωποφαγικής αξιολόγησης που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να επιβάλουν, των απολύσεων εκπ/κών με τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις  σχολείων (ο Νομός Καρδίτσας υπήρξε «πρωταθλητής»). Στη συνέχιση και εμβάθυνση του σχεδίου «Αθηνά» που οδήγησε στην απορρόφηση του ΤΕΙ Δασοπονίας Καρδίτσας από το τμήμα του Καρπενησίου λόγω Μπακογιάννη.

 

Οι επικεφαλής του μαύρου μετώπου «Παιδεία 2015» και οι χρηματοδότες τους εισέπραξαν και θα εισπράττουν την αδιαφορία και την απαξίωση της πλειοψηφίας των μαχόμενων εκπαιδευτικών. Τους διαβεβαιώνουμε ότι αρκετή ζημιά έκαναν στο χώρο της παιδείας και ο κύκλος τους έκλεισε οριστικά. Δε θα ακυρώσουν τη δημοκρατική επανεκκίνηση των πανεπιστημίων και των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, γιατί έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα στη συνείδηση κάθε εκπαιδευτικού.

Η μεταρρύθμιση στην παιδεία θα συνεχιστεί και μέσα από διάλογο με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης θα ολοκληρωθεί.

Το Μαύρο Μέτωπο για την Παιδεία δεν θα περάσει .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Προηγούμενο άρθρο ΚΟ Καρδίτσας ΚΚΕ : Που πραγματικά μας πάνε …
Επόμενο άρθρο Η Οικολογική Θεσσαλία για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος 2015