Ειδήσεις

Το ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι


Η Ελληνική Βουλή με το νόμο 3218/2004 (ΦΕΚ Α’ 12) καθιέρωσε την 27η Ιανουαρίου ως ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, οργάνωσαν δίωρη εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των μαθητών για την προαναφερόμενη Ημέρα Μνήμης.

Αρχικά έγινε αναφορά από τη φιλόλογο του σχολείου κα Σχοινά στη μεγαλύτερη γενοκτονία που συνέβη στην παγκόσμια ιστορία κατά το δεύτερο μισό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης. Τονίστηκε η επιλογή της Ειρήνης αντί του πολέμου, της αγάπης αντί του μίσους, της αδελφοσύνης αντί της ξενοφοβίας και η ανοχή στη διαφορετικότητα.

Ακολούθησε η προβολήΒίντεο σχετικά με το θέμα με την επιμέλεια του κου Μπάτρα Β και η εκδήλωση έκλεισε η χορωδία του σχολείου με την καθοδήγηση του μουσικού κου Μπάτρα Ι με το τραγούδι « Άσμα Ασμάτων» από τον κύκλο τραγουδιών « Ματχάουζεν» σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλη ( κρατούμενος στο στρατόπεδο από το καλοκαίρι του 1943 έως τον Μάϊο του 1945) και μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση με αφορμή τη νέα χάραξη στο έργο Οδός Δέλτα – Παλαμά