Το ΠΑΜΕ έστειλε το δικό του αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στο ασφαλιστικό


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ Καρδίτσας στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Τα σωματεία που πρόσκεινται σε αυτό έστειλαν το δικό τους αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και κάλεσαν σε συστράτευση και συνεχή αγώνα.
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Χαρά Κούτρα, μέλος της Γραμματείας Καρδίτσας του Π.Α.ΜΕ, μέλος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής :
«Με την σημερινή μας μαζική συγκέντρωση δίνουμε συνέχεια στην κλιμάκωση του αγώνα μας απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε συνεργασία με την τρόικα για λογαριασμό των μονοπωλίων. Εφαρμόζουν μαζί κατά γράμμα το τρίτο μνημόνιο, που υπερψήφισαν όλα μαζί τα αστικά κόμματα και ας κάνουν σήμερα ότι δήθεν διαφωνούν. Θέλουν να βάλουν ταφόπλακα στη κοινωνική ασφάλιση, για να θησαυρίζουν με ακόμα καλύτερους όρους τα μεγάλα μονοπώλια και ταυτόχρονα να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας οι ιδιωτικές ασφαλιστικές, οι κλινικάρχες, τα κοράκια που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ασφάλισης, της υγείας, της πρόνοιας. Στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση, αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί. Στέλνουμε, επίσης, μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση, ότι όχι μόνο δεν θα ανεχθούμε άλλες θυσίες, άλλα βάρη στις πλάτες μας, αλλά θα βγούμε μπροστά διεκδικώντας να πάρουμε πίσω ό,τι μας έχουν κλέψει.
Ήδη ζούμε τις επιπτώσεις των δύο προηγούμενων μνημονίων στην καθημερινότητά μας. Εκατοντάδες εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς είτε είναι για μήνες απλήρωτοι είτε δουλεύουν ανασφάλιστοι για ένα κομμάτι ψωμί. Οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών είναι καθημερινό φαινόμενο. Οι εργοδότες, τα μεγάλα μονοπώλια, προκειμένου να φορτώσουν τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων επικαλούνται την κρίση για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι, τα κέρδη τους που με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, δημιούργησαν και τώρα ζητάνε και τα ρέστα! Ζητάνε δηλαδή, προκειμένου να διασφαλίσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία τους, να κάνουμε νέες ακόμα μεγαλύτερες θυσίες, στο βωμό των συμφερόντων τους.
Όλοι μαζί εργαζόμενοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, νέοι και γυναίκες μπορούμε να τους σταματήσουμε και ταυτόχρονα να ανοίγουμε τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία που θα λειτουργεί για την κάλυψη των αναγκών μας και όχι για τα κέρδη των πολυεθνικών. Στέλνουμε το μήνυμα ότι θα πάρουν πίσω το νόμο λαιμητόμο και ότι προετοιμαζόμαστε για κλιμάκωση μέχρι να τον αποσύρουν».

Προηγούμενο άρθρο Πρωτοφανής η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις - Έκλεισαν τα πάντα στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Νέα πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια την ερχόμενη Κυριακή