Το ΠΑΣΟΚ είναι η λύση στην κρίση που περνά η χώρα


Μήνυμα αισιοδοξίας για νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση -όποτε και αν γίνει αυτή- έστειλε από την Καρδίτσα όπου βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο βουλευτής κ. Χρήστος Παπουτσής, επίσημος προσκεκλημένος της Νομαρχιακής Επιτροπής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ  για την ετήσια συνεστίασή του. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν εκατοντάδες μέλη και φίλοι του κόμματος, ενώ ο κ. Παπουτσής στην ομιλία του κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανυπαρξία, τονίζοντας παράλληλα σε όλους τους τόνους ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τη λύση.

Ο  Ρόβλιας

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνος Ρόβλιας, ανέφερε τα εξής:

Η δυναμική παρουσία όλων μας σήμερα εδώ, επιβεβαιώνει ανταπόκριση στο νέο προσκλητήριο: προσκλητήριο για την απαλλαγή, προσκλητήριο για την σωτηρία της χώρας, προσκλητήριο νίκης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Ας μη γελιόμαστε, η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Και εμείς απαντάμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε εκλογική ετοιμότητα, αλλά και σε ετοιμότητα διακυβέρνησης της χώρας. Εκλογές μπορεί να έχουμε ανά πάσα στιγμή από τώρα μέχρι το αργότερο του χρόνου τέτοιο καιρό. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα. Το έχουμε ξαναπεί, το αντιλαμβάνεται ο ελληνικός λαός.

Ο κ. Καραμανλής βασίζεται σε μια ασταθή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η κυβέρνησή του στερείται ουσιαστικής πολιτικής νομιμοποίησης. Απέτυχαν σε όλα. Είναι η κυβέρνηση που δεν αφήνει πίσω της τίποτα θετικό. Αφήνει μόνο προβλήματα και σκάνδαλα. Τεράστια προβλήματα κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά. Και πρωτοφανή σκάνδαλα με κορυφές αυτά των ομολόγων και του Βατοπεδίου.

Καταρρέοντας λοιπόν η κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής, θυμήθηκαν τη συναίνεση. Τη θυμήθηκαν για επικοινωνιακούς λόγους. Η συναίνεση είναι το τρίτο ανέκδοτο του κ. Καραμανλή. Το πρώτο ήταν η επανίδρυση του κράτους, το δεύτερο οι μεταρρυθμίσεις και το τρίτο – και τελευταίο – η συναίνεση.

Όχι κ. Καραμανλή, δεν θα σας δώσουμε συναίνεση για νέα αντικοινωνικά μέτρα. Όχι κ. Καραμανλή, δεν θα σας δώσουμε άλλοθι για την πλήρη αποτυχία σας. Αν θέλετε συναίνεση, φορολογήστε τον πλούτο. Αν θέλετε συναίνεση, αυξήστε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Αν θέλετε συναίνεση, φορολογήστε την μεγάλη ακίνητη περιουσία αντί να φορολογείτε τα σπίτια στα χωριά και τις αποθήκες.

Δεν περιμένουμε πια τίποτα απ’ αυτήν την κυβέρνηση. Έχασαν τη μάχη της οικονομίας, έχασαν τη μάχη κατά της διαφθοράς. Αλλά έχασαν και τη μάχη της ασφάλειας του πολίτη, της δημόσιας τάξης.

Και προσπαθούν να φορτώσουν στην διεθνή κρίση την πλήρη αποτυχία τους στην οικονομική πολιτική, αποκρύπτοντας ότι απέτυχαν στην διαχείριση των δημοσίων οικονομικών πριν από την διεθνή κρίση. Έκαναν την Ελλάδα την πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης, άφησαν τα καρτέλ και τους μεσάζοντες να κερδοσκοπούν, χάρισαν δισεκατομμύρια ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο και περιφρόνησαν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, τον μισθωτό, τον αγρότη, τον επαγγελματία.

Και είναι αυτή η ίδια κυβέρνηση που διέλυσε την Ελληνική Αστυνομία και ταυτόχρονα απέρριψε την πρόταση της αντιπολίτευσης για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τα θέματα της δημόσιας ασφάλειας.

Και είναι αυτή η ίδια παράταξη που παραμένει γαντζωμένη στην εξουσία με στελέχη της και Υπουργούς της να πηγαινοέρχονται στα ανακριτικά γραφεία για βαρύτατα σκάνδαλα.

Το δίλημμα δεν είναι Καραμανλής ή χάος γιατί οι δύο έννοιες ταυτίστηκαν. Το δίλημμα είναι Καραμανλής ή εκλογές. Ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην δημοκρατία. Ακριβώς επειδή ο λαός είναι αυτός που θα δώσει τη λύση.

Δεν πανηγυρίζουμε για τις δημοσκοπήσεις. Δεν επαναπαυόμαστε από το άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε να πείσουμε και τον τελευταίο αναποφάσιστο, θέλουμε μια μεγάλη κοινοβουλευτική και κοινωνική πλειοψηφία. Θέλουμε όμως και τη συνεργασία με τα άλλα κόμματα της Αριστεράς όταν θα είμαστε κυβέρνηση και ανεξάρτητα από την αυτοδυναμία μας, γιατί τα μεγάλα προβλήματα που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή χρειάζονται ευρύτερες κοινοβουλευτικές και κοινωνικές συμμαχίες για να επιλυθούν.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η περίσκεψη για την επόμενη ημέρα υπερισχύει από τη χαρά της νίκης που έρχεται. Μας ρωτάνε τι θα κάνουμε σαν κυβέρνηση. Απαντάμε ότι δεν θα κάνουμε θαύματα. Ότι δεν θα λύσουμε όλα τα προβλήματα από την μια μέρα στην άλλη. Αλλά είναι βέβαιο ότι θα πηγαίνουμε κάθε μέρα και καλύτερα. Γιατί; Γιατί αντί για απογραφή, έχουμε σχέδιο ανάπτυξης. Γιατί αντί για έμμεσους φόρους, προτείνουμε δημοσιονομική εξυγίανση. Γιατί αντί για κοροϊδία προς τους αγρότες, έχουμε πρόγραμμα για την ύπαιθρο και την Περιφέρεια. Γιατί αντί για σπατάλες, μπορούμε να περιορίσουμε τις δαπάνες του Δημοσίου. Γιατί αντί να μετονομάζουμε τους άνεργους σε εργαζόμενους και να παίζουμε με τα ποσοστά και τους αριθμούς, έχουμε πολιτικές πραγματικής μείωσης της ανεργίας.

Το ΠΑΣΟΚ κρίνεται ως αυριανή κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσιάζουμε και προτείνουμε αυτά που μπορούμε να υλοποιήσουμε και όχι αυτά που μπορούν να μας φέρουν ψήφους. Με ομοψυχία και ενωμένοι, δίνουμε στους πολίτες την εικόνα και την βεβαιότητα της σοβαρής αυριανής κυβέρνησης, απέναντι στην εικόνα διάλυσης της Ν.Δ.

Το όραμα του ΠΑΣΟΚ, το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου, το όραμα όλων μας είναι μια δίκαιη κοινωνία, ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους, ασφάλεια του πολίτη στην καθημερινότητά του, κοινωνική ευαισθησία. Σ’ αυτούς τους άξονες θα κινηθούμε, χωρίς μεγαλόστομες υποσχέσεις, που δεν έχουν αντίκρισμα.

Αυτό που υποσχόμαστε όμως, χωρίς επιφύλαξη, είναι δουλειά, δουλειά και δουλειά, με σοβαρότητα και με υπευθυνότητα».

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Χρήστου Παπουτσή στο Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η κυβέρνηση της ΝΔ όσο μένει κοστίζει πολύ ακριβά στο λαό