Η κυβέρνηση της ΝΔ όσο μένει κοστίζει πολύ ακριβά στο λαό


Ευθείες βολές Παπουτσή στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Την ετοιμότητα του ΠΑΣΟΚ για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, είτε αυτή θα είναι οι ευρωεκλογές είτε οι εθνικές εκλογές, δήλωσε σε όλους τους τόνους χθες το πρωί ο βουλευτής κ.  Χρήστος Παπουτσής, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ είναι περιορισμένης ευθύνης και μηδενικής αξιοπιστίας και στέρησε την ελπίδα για το αύριο και ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ το οποίο θα ανοίξει νέους δρόμους και ορίζοντες στην ελληνική κοινωνία. Αναφέρθηκε επίσης στις αγροτικές κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα λέγοντας πως δεν ήταν οι αγρότες που έκλεισαν τους δρόμους αλλά οι πολιτικές που εφάρμοσε η ΝΔ και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μέλλον με την κατάσταση και το κλίμα που επικρατεί.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του κ. Παπουτσή

– Η ΝΔ θα μείνει στην ιστορία ως κυβέρνηση που ευνόησε το προκλητικό πλουτισμό των ημέτερων και των ολίγων και συγχρόνως αδιαφόρησε για την οικονομική κατάσταση των πολιτών και την ανέχεια στην οποία ζει μεγάλο κομμάτι του λαού.

– Και αυτό το αίσθημα της αδικίας, της απελπισίας φέρνει τις κοινωνικές εκρήξεις που βλέπουμε, που ζούμε.

– Ήταν αναμενόμενο οι αγρότες να ξεσηκωθούν. Η κυβέρνηση τους ξεγέλασε και πήρε την ψήφο τους. Σας θυμίζω ότι ο ίδιος ο κ. Καραμανλής πήγαινε στα χωράφια και υποσχόταν μάχες προσωπικές στις Βρυξέλλες για τους αγρότες. Λόγια του αέρα. Ανέξοδες υποσχέσεις. Ψευτοπαλληκαρισμοί. Αυτές οι μάχες δε δόθηκαν ποτέ.

Γιατί η λέξη διαπραγμάτευση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της ΝΔ. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ έδωσε μάχες στα κοινοτικά όργανα για τους αγρότες. Και ο Ανδρέας Παπανδρέου χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και ο Κώστας Σημίτης διαπραγματεύτηκε.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αρέσκεται στα επικοινωνιακά πασαλείμματα. Η προσφορά της με τα 500 εκατομμύρια ευρώ, και το ξέρουν όλοι οι αγρότες, ήταν στην πραγματικότητα τα χρήματα τα οποία χρωστούσαν. Ήταν αυτά τα οποία έτσι κι αλλιώς θα έδιναν.

– Όμως κι αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να τα πάρουν οι αγρότες. Και δεν πρόκειται να τα πάρουν για ποιο λόγο; Γιατί για να εκταμιευθούν αυτά τα χρήματα, όταν πιστοποιηθούν, χρειάζονται 4 μήνες δουλειάς του ΕΛΓΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του ΕΛΓΑ.

Αυτό σημαίνει ότι μπαίνουμε στον ύποπτο πολιτικό χρόνο του Μαΐου -Ιουνίου όπου είναι σχεδόν βέβαιο, ότι οδηγούμαστε σε εκλογές. Φοβάμαι λοιπόν ότι αυτά είναι απλώς προεκλογικές υποσχέσεις τις οποίες ελπίζω να μην πληρώσουν οι αγρότες.

Από κει και πέρα όμως δεν υπάρχει κανένα μέτρο απ’ αυτά τα οποία ανακοινώνει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, που να δίνει ελπίδα στον αγρότη ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες.

– Και στην παιδεία επικοινωνιακά παιχνίδια παίζει. Αυτός ο διάλογος για την Παιδεία έχει καταντήσει από την κυβέρνηση της ΝΔ ως το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Εκμεταλλεύονται επικοινωνιακά εδώ και πέντε χρόνια αυτό τον πολύ ευαίσθητο χώρο, αφήνοντας τον να πνίγεται από τα προβλήματα, κρατώντας εγκλωβισμένους τους νέους, με αποκλειστικό στόχο την απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας.

Βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή ενός διαλόγου για την Παιδεία είναι η ειλικρίνεια. Και η ειλικρίνεια για μια κυβέρνηση είναι η κατάθεση προς συζήτηση ενός συγκεκριμένου πλαισίου, το οποίο για το ΠΑΣΟΚ έχει ως βάση όχι το μηδέν του κ. Σπηλιωτόπουλου αλλά την αρχή της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.

– Δεν υπάρχουν λύσεις για το λαό και την Ελλάδα με τον Καραμανλή και τη Ν.Δ. στην εξουσία.

Τη λύση θα τη φέρει η αλλαγή στον τρόπο διακυβέρνησης, στις πολιτικές προτεραιότητες και στο τύπο της εξουσίας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο όραμα και για την κοινωνία είναι ανάγκη να ξαναγεννηθεί η ελπίδα.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να φύγει. Όσο μένει κοστίζει πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό.

– Δίνουμε τη μάχη για τη νίκη σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Όποτε κι αν γίνει. Και στις εθνικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

– Κι αν ο Καραμανλής επιλέξει να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία, αδιαφορώντας για τα προβλήματα του κόσμου, οι ευρωεκλογές θα πάρουν το χαρακτήρα δημοψηφίσματος για τη Κυβέρνηση, για τις πολιτικές της, για την ανυπαρξία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αγωνισθεί για τα συμφέροντα των ελλήνων πολιτών και τα εθνικά μας θέματα.

Η επόμενη περίοδος θα είναι κρίσιμη. Θα είναι περίοδος διαρκούς αγώνα.

Σ’ αυτό τον αγώνα συστρατευόμαστε όλοι. Χωρίς εκπτώσεις και υστεροβουλίες, χωρίς σκοπιμότητες και προσωπικούς σχεδιασμούς.

Ο αγώνας μας είναι κοινός, είναι δίκαιος, είναι για τις αξίες μας, είναι για τον άνθρωπο, είναι για την Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθρο Το ΠΑΣΟΚ είναι η λύση στην κρίση που περνά η χώρα
Επόμενο άρθρο Oικισμοί του Δήμου Ιθώμης