Ειδήσεις

Το χρονολόγιο των εκπαιδευτικών εξελίξεων, στον καιρό της πανδημίας


Αρχικά, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη διάθεση των εκπαιδευτικών να διατηρήσουν επαφή και να στηρίξουν τους μαθητές τους και πίεσε για εφαρμογή  της εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης».

Κατόπιν, επιλέγει συνειδητά να φέρει για δήθεν διαβούλευση ένα σαρωτικό πολυνομοσχέδιο, με κλειστά σχολεία, με αναστολή ατομικών δικαιωμάτων (μετακίνησης, συνάθροισης κ.ά.) και με μία χώρα σε κατάσταση φόβου για το θεμελιώδες, για την ίδια τη ζωή, αφού πρώτα δοκίμασε τα ανύπαρκτα αντανακλαστικά της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας-ηγεσίας των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών.

Ακολούθησε η κατάθεση του νομοσχεδίου, που μεταλλάσσει ολόκληρο τον εκπαιδευτικό θεσμό, από το Νηπιαγωγείο ως το Πανεπιστήμιο, μέσα στην πανδημία.

Άνοιξε τα Λύκεια, όπως-όπως, για να εξυπηρετηθεί ο πολιτικός στόχος της επιστροφής στην «κανονικότητα», αφού κανένας παιδαγωγικός και εκπαιδευτικός στόχος δεν επιτυγχάνεται μέσα σε εννέα ημέρες εκ περιτροπής λειτουργίας και με τους μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να απουσιάζουν.

Τώρα φέρνει τροπολογία για την μετάδοση του μαθήματος από την σχολική τάξη σε πραγματικό χρόνο.

Η υπουργός Παιδείας ανερυθρίαστα, με περίσσεια υποκρισία και μπόλικες δόσεις ψεύδους, διαχέει στα ΜΜΕ το «ενδιαφέρον» της για τα παιδιά, ενώ εδώ και χρόνια στοιβάζονται σε 27/ρια τμήματα στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, και προσεχώς στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία, ενώ δεν έχει διοριστεί κανένας εκπαιδευτικός για πάνω από δέκα χρόνια, ενώ χάνονται χιλιάδες ώρες διδασκαλίας κάθε αρχή χρονιάς απ’ τις αργοπορημένες προσλήψεις αναπληρωτών. Άλλωστε, «παίζει» μόνη της, χωρίς αντίπαλο, στο πεδίο της αντιπαράθεσης και γι αυτό αδιαφορεί με τόση άνεση ακόμα και για τα «ηθικά και τα δημοκρατικά προσχήματα».

Συνάδελφοι

Το νέο αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο είναι ante portas! Η αλλαγή θα είναι ολοκληρωτική. Τραγικός θα είναι ο απολογισμός για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, της νεολαίας, για τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και για την ουσία και το είδος του σχολείου και ολόκληρης της εκπαίδευσης.

Εμείς, με την συμμετοχή μας στο σωματείο μας, πρέπει να δημιουργήσουμε τους όρους της ευθείας αντιπαράθεσης μ’ αυτήν την πολιτική

Καμιά συναίνεση! Καμιά συμμετοχή στο μάθημα με ζωντανή αναμετάδοση ήχου ή και εικόνας! Καλούμε τους συναδέλφους στους Συλλόγους Διδασκόντων, ακολουθώντας τις αποφάσεις των συλλόγων να μην υλοποιήσουν στα σχολεία τους το μάθημα με ζωντανή αναμετάδοση.

 

  • Δωρεάν, Δημόσιο κι Ενιαίο σχολείο για όλα τα παιδιά.
  • Όχι στην ζωντανή αναμετάδοση και εξ αποστάσεως εκπαίδευση
  • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας για όλα τα σχολεία.

 

Της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο E-learning σεμινάριο από τον ΣΘΕΒ: Πωλήσεις σε περιόδους κρίσης
Επόμενο άρθρο ΕΛΜΕ: Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο