Ειδήσεις

Τσιγγάνος Αη Βασίλης μοιράζει δώρα σε παιδιά Ρομά


Η οργάνωση Ρομα Χωρίς Σύνορα διοργάνωσε μία πρωτότυπη  Χριστουγεννιάτικη δράση για πρώτη φόρα στους Τσιγγάνικους Σοφάδων με τίτλο «Τσιγγάνος Αη Βασίλης μοιράζει δώρα σε παιδιά Ρομά καθώς στο παρελθόν δεν είχαν οργανωθεί παρόμοιες δράσεις.

Αρχικά μοιράστηκαν δώρα σε παιδιά Ρομά,  στη συνέχεια διαβάστηκαν παραμύθια από το βιβλίο με τα 10 Τσιγγάνικα παραμύθια, που εκδόθηκαν από την Ελληνική Βουλή.  Μετά τα παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα στη διοίκηση του Τσιγγάνικου φορέα και στον αντιπρόεδρο της κοινωφελής επιχείρησης του δήμου Σοφάδων κύριο Τσινόπουλο,  ο οποίος φρόντισε για τα έξοδα  της δράσης.Επίσης την δράση της οργάνωσης στήριξε και ο κύριος Κορομπίλιας Γιάννης  συνταξιούχος καθηγητής σχολείου με διάφορα παιδικά είδη.

Στη συνέχεια καλέσαμε Τσιγγάνους μουσικούς και τραγούδησαν για τα παιδιά παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα Τσιγγάνικα Τραγούδια.

Τέλος η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με  έντονους χορούς και Τσιγγάνικες μουσικές μελωδίες από τα παιδιά Ρομά που συμμετέχουν στο  μουσικό ωδείο της πόλης των Σοφάδων.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Η ακολουθία του Εσπερινού της Δεσποτικής εορτής της του Χριστού Γεννήσεως