Υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων σε μέλη του Συλλόγου Επιπλοποιών & Ξυλουργών Ν. Καρδίτσας


Στα πλαίσια του προγράμματος «Διαρθρωτική προσαρμογή των επιχειρήσεων εντός της οικονομικής κρίσης», που συντάχθηκε το 2011 από ερευνητική ομάδα του πρώην ΚΕΤΕΑΘ (Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας & Ανάπτυξης Θεσσαλίας) – σημερινή ονομασία Ε.Κ.Ε.Τ.Α.- με υπεύθυνο τον Καθηγητή του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου Δρ. Ιωάννη Παπαδόπουλο σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιπλοποιών & Ξυλουργών Ν. Καρδίτσας και το ΚΕΚ ΔΙΑΣ που εδρεύει στην Καρδίτσα, εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του και έχει ξεκινήσει ήδη η υλοποίησή του!

Για το σκοπό αυτό έχει συνταθεί Σχέδιο Διαρθρωτικής Προσαρμογής και ο τίτλος του προγράμματος είναι: «Μέθοδοι Σχεδιασμού – Κατασκευή Επίπλων, Νέες Τεχνολογίες & Υλικά», συνολικού προϋπολογισμού 90.720 €.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται με συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του Γενικού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013 και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Επαγγελματικής Κατάρτισης Α.Ε.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τρία μέρη: α) τη σύνταξη κλαδικής μελέτης, β) την πραγματοποίηση σεμιναρίων και γ) την επιστημονική συμβουλευτική δράση υποστήριξη των έντεκα (11) επιχειρήσεων του Συλλόγου Ε.Ξ. Ν. Καρδίτσας που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Από την περασμένη Δευτέρα 4/3/2013 ξεκίνησε η υλοποίηση των σεμιναρίων που πραγματοποιούνται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΚΕΚ ΔΙΑΣ. Τα μαθήματα που παρακολουθούν 24 συνολικά άτομα είναι επιχειρηματίες του κλάδου ξύλου & επίπλου καθώς και στελέχη τους. Τα σεμινάρια έχουν εξάωρη διάρκεια και πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες (16.30-21.30) τις ημέρες Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (08.30-13.30). Η συνολική διάρκειά τους είναι 200 ώρες και θα ολοκληρωθούν στις 30/4/2013.

Την επιστημονική ομάδα υλοποίησης του προγράμματος αποτελούν Καθηγητές και επιστημονικοί συνεργάτες του Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου. Στόχος των εισηγητών είναι να μεταφέρουν τις σύγχρονες εξελίξεις των επιστημών των κλάδων ξύλου & επίπλου, οι οποίες βρίσκουν άμεση και πρακτική εφαρμογή στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, ώστε αυτές να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και να δουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό που αξιολογήθηκε με ανταγωνιστική διαδικασία και εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του, αποτελεί μια πολύ σημαντική επιτυχία των δράσεων και στόχων του Συλλόγου Επιπλοποιών & Ξυλουργών Ν. Καρδίτσας και είναι από τους ελάχιστους Συλλόγους του κλάδου (ίσως και ο μοναδικός) που εγκρίθηκε αντίστοιχο πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα.

 

 

Καρδίτσα, 12/3/2013

Ο Υπεύθυνος για την εκπόνηση και υλοποίηση του Προγράμματος

 

 

Δρ. Ιωάννης Παπαδόπουλος

Καθηγητής Τμήματος Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας

e-mail: papad@teilar.gr

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ένας ασπρόμαυρος ζωγράφος» της Λίνας Μουσιώνη
Επόμενο άρθρο Δρομολογείται η λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στο Δήμο Καρδίτσας