Υπέρβαση εαυτού για την αντιμετώπιση της ακρίβειας


Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, στην πλατεία Κάνιγγος, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο των αιφνιδιαστικών επισκέψεων που θα πραγματοποιεί σε διάφορα υπουργεία, προκειμένου να ενημερώνεται επιτόπου για την προώθηση των κυβερνητικών δράσεων και πρωτοβουλιών, με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στη δήλωσή του ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ζήτησε την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη σύσταση της υπηρεσίας εποπτείας της αγοράς και την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ζήτησε επίσης από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης τη μέγιστη δυνατή εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά και την εξάντληση της αυστηρότητας στις ποινές για τις βεβαιωμένες παραβάσεις σε θέματα αισχροκέρδειας.

«Πρέπει όλοι να υπερβούμε τους εαυτούς μας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί διεθνώς, έκανε λόγο για κλυδωνισμό οικονομιών και πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός δέχεται έντονες πιέσεις.

Τόνισε επίσης ότι χρόνιες στρεβλώσεις στην αγορά, διευρύνουν την πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά.

«Ξέρω καλά πολύ καλά ότι οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και γενικά τα χαμηλά εισοδήματα τα φέρνουν πέρα δύσκολα» είπε ο κ. Καραμανλής.

Χαρακτήρισε δύσκολο και σύνθετο πρόβλημα την ακρίβεια και τόνισε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση των συνεπειών στην αγορά από την οικονομική κρίση.

Προηγούμενο άρθρο Την Κυριακή 12/10 ο 14ος Ποδηλατικός Δρόμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Ρόβλια για οικονομική ενίσχυση Συλλόγου Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ»