Υπογράφηκε η πράξη εφαρμογής στο Θύλακα Ζαχαριωτών


Υπογράφηκε από το Νομάρχη Καρδίτσας η κύρωση της υπ’ αριθμ.2/2008 πράξης εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης περιοχής επέκτασης γειτονιών «I2», «II 3», του Θύλακα Θ1 Ζαχαριωτών του Δήμου Καρδίτσας.

Με την υπογραφή τακτοποιείται μια σημαντική εκκρεμότητα που αφορούσε εκατοντάδες ιδιοκτήτες της περιοχής Ζαχαριωτών.

Η περιοχή θύλακας Ζαχαριωτών που μετά την υπογραφή ουσιαστικά αποκτά ολοκληρωμένο Σχέδιο Πόλης και ως προς τα τελικά οικόπεδα, έχει έκταση 310 στρ. Ολόκληρη πλέον η περιοχή που ξεκινάει από την έξοδο της οδού Δημοκρατίας (Λαρίσης) και φθάνει μέχρι την έξοδο Κουμουνδούρου και βρίσκεται εσωτερικά της Περιφερειακής οδού αποκτά ολοκληρωμένο Σχέδιο. Μετά την υπογραφή ξεκινά η μεταγραφή των ιδιοκτησιών στο Υποθηκοφυλακείο και οι ιδιοκτήτες αποκτούν νέους τίτλους με βάση το σχήμα και τα εμβαδά που προβλέπει η πράξη εφαρμογής.

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα συγκροτηθεί η επιτροπή εκτίμησης επικειμένων και άμεσα θα καθοριστεί η τιμή μονάδος ανά τετραγωνικό μέτρο γης, για να μπορούν οι ιδιοκτήτες να καταβάλλουν την εισφορά σε χρήμα και να έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα αγοραπωλησιών.

Τέλος οι ιδιοκτήτες μπορούν να δηλώσουν πλέον τις νέες ιδιοκτησίες που περιέρχονται στην κυριότητά τους στο κτηματολόγιο.

Δήλωση του Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης έπειτα και από αυτή την εξέλιξη δήλωσε:

«Η Δημοτική Αρχή κατανοώντας την ανάγκη εκατοντάδων δημοτών να προχωρήσουν στην αξιοποίηση των ακινήτων τους με επισταμένη προσπάθεια των υπηρεσιών του, τις οποίες με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω, κατάφερε να επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες, οι οποίες ξεκίνησαν από τη δεκαετία του ’90. Έτσι σήμερα φτάσαμε στην ευχάριστη θέση να έχουμε κυρωμένη και με την υπογραφή του Νομάρχη την πράξη εφαρμογής που τακτοποιεί τα οικόπεδα στα οικοδομικά τετράγωνα και με την μεταγραφή της πράξης στο Υποθηκοφυλακείο θα μπορούν  να δοθούν στους ενδιαφερόμενους και άδειες οικοδόμησης και  θα δοθεί η δυνατότητα στο Δήμο Καρδίτσας να δρομολογήσει τα αναγκαία έργα υποδομής.»

 Το ιστορικό

-Η μελέτη πολεοδόμησης και πράξης εφαρμογής ανατέθηκε με τις υπ’ αριθμ. 165/95 και 260/95, ενώ η σχετική σύμβαση με τους αναδόχους (Ε. Μουτσανίδης – Φ.   Κωτούλα) υπογράφηκε στις 30-11-95

– Η έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης Θύλακα Ζαχαριωτών έγινε στις 30-11- 2005 ( ΦΕΚ 1456/Δ/30-12-05)

Προηγούμενο άρθρο 3,3 δις ευρώ επενδύσεις για την εκπαίδευση μέσω ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας