Πρωτοσέλιδο

Υποτονική η τουριστική κίνηση στα ορεινά του Νομού


Κάθε καλοκαίρι και χειρότερα λένε οι ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της λίμνης Νικολάου Πλαστήρα αφού η οικονομική κρίση που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας αλλά και μια σειρά από άλλους λόγους έχουν κάνει την κατάσταση κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Σε επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων περιοχής λίμνης Πλαστήρα κ. Γιάννη Βασιλάκο προκειμένου να μας κάνει έναν απολογισμό της τουριστικής κίνησης για το καλοκαίρι που μόλις έφθασε στο τέλος του και όπως μας ενημέρωσε η πτώση στις πληρότητες φαίνεται πως έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και κάθε χρόνο μειώνονται ολοένα και περισσότερο.

Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και με αριθμούς αφού, όπως μας τόνισε, ο κ. Βασιλάκος «Όλο το καλοκαίρι κύλησε πολύ δύσκολα. Υπήρχαν ημέρες που οι πληρότητες δεν άγγιξαν καν διψήφιο αριθμό».

Ακόμα και τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, που παραδοσιακά αποτελούσε ένα διάστημα κατά το οποίο τα χωριά στους ορεινούς όγκους συγκέντρωναν πάντα πολύ κόσμο, η κίνηση ήταν αισθητά μειωμένη και σε καμία περίπτωση η εικόνα η οποία επικρατούσε δεν θύμισε εικόνες προηγούμενων αντίστοιχων περιόδων. Πιο συγκεκριμένα, η πληρότητα κατά το συγκεκριμένο διάστημα (του Δεκαπενταύγουστου) ήταν μόλις στο 40 έως 50%.

Όπως καταλήγει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων περιοχής Πλαστήρα «Τα πράγματα ήταν χειρότερα από πέρυσι. Δυστυχώς δεν έχει γίνει κάποια συντονισμένη προσπάθεια για συμμετοχή σε ειδικές εκθέσεις του εξωτερικού. Είναι ανάγκη σε συνεργασία με το αρμόδιο γραφείο τουρισμού της Περιφέρειας να αναδείξουμε τον ορεινό όγκο της περιοχής μας και να προσελκύσουμε επισκέπτες. Δυστυχώς σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση φαίνεται πως ο κόσμος επέλεξε περισσότερο τις παραλίες. Φέτος μάλιστα δεν είχαμε και πολλά κοινωνικά γεγονότα (γάμους κλπ.) και κίνηση ήταν πολύ μειωμένη».

Και όλα αυτά τη στιγμή που, όπως επιμένει για άλλη μια φορά ο κ. Βασιλάκος, οι τιμές είναι πολύ προσιτές και υπάρχει ποιότητα και σωστή παροχή υπηρεσιών.

Ως εκ τούτου, οι ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έκλεισαν ένα δύσκολο καλοκαίρι και ετοιμάζονται πλέον για ένα ακόμη πιο δύσκολο φθινόπωρο.

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα τις φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές καλλιέργειας
Επόμενο άρθρο Στη φάση της υλοποίησης οι παρεμβάσεις στους κόμβους Αγ. Βησσαρίου και Φαναρίου