Υπο κατάληψη τελεί το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας


Μία ομάδα νέων έχει καταλάβει το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας από την περασμένη Παρασκευή σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό Νίκο Ρωμανό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιοι :

«Αποφασίσαμε μία ομάδα συντρόφων-σσων  σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό να καταλάβουμε το Εργατικό Κέντρο με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα κέντρο αγώνα, αντίστασης απέναντι στη βαρβαρότητα και την τυρρανία του κράτους, Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται από τις 10/11 σε απεργία πείνας. Έχει αποφασίσει να ζήσει ή να πεθάνει  ελεύθερος. Ο αγώνας του, είναι αγώνας όλων των εξεγερμένων – καταπιεσμένων εντός και εκτός των τοιχών. Το κράτος δολοφονώντας τον Ν. Ρωμανό δολοφονεί όσους εξεγείρονται ενάντια στην κοινωνική φυλακή. Ο Νίκος και οι έγκλειστοι σύντροφοί του που τον πλαισιώνουν με απεργία πείνας, αποτελούν για μας ένα φωτεινό παράδειγμα που μας αφύπνισε. Γιατί όλοι έχουμε λόγους να εξεγερθούμε.

Τασσόμαστε ενάντια σε κάθε ανάθεση, κάθε είδους εξουσιαστές κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, δημοσιογράφους οι οποίοι είναι συνυπεύθυνοι στην εξόντωση των ζωών μας.

Διαμηνύουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους εργαζόμενους, δίπλα σε όλες τις καταπιεσμένες μειονότητες. Η πόρτα μας είναι και θα παραμείνει κλειστή σε αναθέτες γραφειοκράτες οι οποίοι μετατρέπουν τα εργατικά κέντρα από κέντρα αγώνα σε νεκρά κτήρια με παραταξιακούς κομματικούς συνδικαλιστές έμμισθους από το κράτος.

Η  ζωή του Ρωμανού κρέμεται από μια κλωστή, η βαρβαρότητα εξαπλώνεται και η κανονικότητα αρχίζει να τρίζει επικίνδυνα.  Δε θα αφήσουμε το σύντροφο μας να εξοντωθεί, δε θα αφήσουμε τις ζωές μας να οδηγηθούν στο μεσαίωνα».

Προηγούμενο άρθρο Το θέατρο ΟΨΕΙΣ "δίδαξε" τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Τα ΣΔΕ Καρδίτσας και Σοφάδων στη Θεσσαλονίκη