Υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις από τη ΔΗΚΕΚ


Συνεχίζονται οι πρώτες προβολές στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Σχεδόν τίποτα δεν έχει να ζηλέψει η Καρδίτσα από τις μεγαλουπόλεις, αφού τόσο σε επίπεδο προβολών στο Δημοτικό μας Κινηματοθέατρο όσο και σε επίπεδο εκδηλώσεων για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η ΔΗΚΕΚ έχει φροντίσει για το καλύτερο. Αναφορικά με τις ταινίες στο δημοτικό κινηματοθέατρο, οι περισσότερες είναι πρώτης προβολής -συμπεριλαμβανομένων απογευματινών προβολών για τους μικρούς μας φίλους-, ενώ σε σχέση με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αυτές θα καλύπτουν όλα τα γούστα. Συγκεκριμένα, ένα καρουζέλ και ένα παγοδρόμιο θα στηθούν σε κεντρική πλατεία και πλατεία Πλαστήρα αντίστοιχα, ενώ το ολοκληρωμένο πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί προσεχώς. Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ κ. Αποστόλης Ξυδιάς παραχώρησε συνέντευξη τύπου, κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της πορείας του θερινού και του δημοτικού κινηματοθεάτρου έως σήμερα, ενώ τέλος αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις της εορταστικής περιόδου. Αναλυτικά ανέφερε:

Προβολές στο Δημοτικό  Κιν/τρο

«Ύστερα από την επιτυχημένη σαιζόν και το ρεκόρ προσέλευσης θεατών στο Δημοτικό θερινό Κιν/φο, εδώ και δυο μήνες ξεκίνησε η λειτουργία του Δημοτικού Κιν/θεάτρου του δήμου μας. Μια χρονιά η οποία αναμένεται να εξελιχθεί ως εξίσου θετική για την πορεία του Κιν/θεάτρου, γεγονός που οφείλεται σε τρεις βασικούς παράγοντες:

Α) της έγκαιρης οργάνωσης που αφορούν τις ταινίες οι οποίες θα προβληθούν στο Κιν/θέατρο, θυμίζοντάς σας ότι στο τρέχον χρονικό διάστημα και μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου σε σύνολο 12 ταινιών οι 7 είναι σε Πρώτη προβολή γεγονός που φανερώνει την προσπάθεια που κατέβαλλε η ΔΗ.Κ.Ε.Κ. έτσι ώστε να εξασφαλίσει τις καλύτερες ταινίες που προβάλλονται παγκοσμίως.

Β) της μόνιμης καθιέρωσης ταινιών κάθε Σάββατο και Κυριακή το απόγευμα για τους μικρούς μας φίλους. Μια κίνηση η οποία ήρθε να καλύψει και να ικανοποιήσει τις ανάγκες των μικρότερων ηλικιών οι οποίοι λίγες φορές παλαιότερα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ταινίες οι οποίες ανταποκρίνονται στις ηλικίες τους.

Γ) της μεγάλης στήριξης του Δημοτικού Κιν/θεάτρου αλλά και του θερινού Κιν/φου από τους συμπολίτες μας οι οποίοι σε καθημερινή βάση στηρίζουν τους δημοτικούς κιν/φους, απολαμβάνοντας φυσικά ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συνειδητοποιούμε ότι οφείλουμε, πρέπει και προσπαθούμε σε καθημερινή βάση να προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε και ευχαριστούμε φυσικά όλους τους κινηματογραφόφιλους που στηρίζουν την προσπάθειά μας, η οποία είναι αδιάκοπη και πάντοτε με στόχο τα καλύτερα αποτελέσματα. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι το Δημοτικό Κιν/θέατρο και ο Δημοτικός Θερινός Κιν/φος δεν ανήκει σε καμιά επιχείρηση, παρά μόνο στους Καρδιτσιώτες»

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2008 – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2009»

«Με δεδομένα αφενός μεν την επιτυχία των περσινών εκδηλώσεων και αφετέρου της ανταπόκρισης του κοινού που τις παρακολούθησε, η επεξεργασία και δημιουργία του εορταστικού φετινού προγράμματος  «Χριστούγεννα 2008 – Πρωτοχρονιάς 2009», μας υποχρεώνει με ευθύνη να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα ακόμη πιο δυναμικό, ακόμη πιο ποιοτικό. Ο φετινός σχεδιασμός είναι στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσής του, αλλά ενδεικτικά μπορώ να αναφέρω ότι η επίσημη έναρξη των φετινών εκδηλώσεων με τη συνεργασία και στήριξη του Δήμου Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και θα περιλαμβάνει συναυλίες, θέατρα δρόμου και εξαιρετικά ποιοτικές εκδηλώσεις. Καθ’ όλη δε τη διάρκεια των εορτών, θα υπάρξουν πολλές και ποικίλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, οι οποίες σκοπό έχουν να ψυχαγωγήσουν κάθε συμπολίτη μας αλλά και επισκέπτη εκείνων των ημερών. Μεταξύ άλλων αναφέρω ότι για πρώτη φορά στο Δήμο Καρδίτσας και ύστερα από πολλές και μεγάλες προσπάθειες, θα φιλοξενήσουμε στην κεντρική πλατεία το γνωστό σε όλους κλασικό Καρουζέλ, ενώ στην πλατεία Πλαστήρα πίστα παγοδρομίου. Φυσικά δεν θα λείψουν οι παραστάσεις δρόμου, οι συναυλίες αλλά και διάφορες άλλες προτάσεις οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη. Πιστεύουμε έτσι ότι η Καρδίτσα δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τις προσεχείς ημέρες θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων, πιστεύοντας ότι για ακόμη μια χρονιά θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων των συμπολιτών μας, στοχεύοντας και στην καλύτερη φιλοξενία των πολλών επισκεπτών της πόλης μας και του Νομού μας κατά την περίοδο των εορτών, μα πάνω απ’ όλα στη στήριξη και ενδυνάμωση της τοπικής μας αγοράς».

Προηγούμενο άρθρο Κατανομή πόρων για την εκπαίδευση όλης της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Θετικό το αποτέλεσμα της σύσκεψης για το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας