Θετικό το αποτέλεσμα της σύσκεψης για το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας


Σε τρεις μήνες ο επανέλεγχος και η τελική απόφαση για τη σφράγισή του ή όχι.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης συμμετείχε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για το θέμα του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας με συμμετοχή του Υφυπουργού Παιδείας κ. Σπ. Ταλιαδούρου, του Γενικού Γραμματέα κ. Φ. Γκούπα , του Νομάρχη Καρδίτσας κ. Φ. Αλεξάκου, του Διευθυντή Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Ν. Καρδίτσας κ. Ν. Λαϊόπουλου, του Προέδρου του Οργανισμού Αθλητικών Κέντρων και Χώρων Άθλησης του Δήμου Καρδίτσας κ. Σωτ. Αντωνίου, του Περιφερειακού Διευθυντή της ΕΛΑΣ, Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Κασαπάκη, του Αστυνομικού Διευθυντή Καρδίτσας κ. Β. Χαλάτση και των μελών της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που διεξήχθη σε κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας συζητήθηκε το πρόβλημα που προέκυψε με την απόφαση για σφράγιση του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν περιθώρια και δυνατότητες για την αντιμετώπισή του, ενώ δρομολογήθηκαν οι περαιτέρω ενέργειες.

Υλοποιώντας αποφάσεις της σύσκεψης ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητικών Κέντρων και Χώρων Άθλησης κ. Σωτ. Αντωνίου  υπέβαλε αίτηση θεραπείας κατά της προηγούμενης απόφασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας ζητώντας τη αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για σφράγιση του Δημοτικού Σταδίου και επανέλεγχο των εγκαταστάσεών του.

Η Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων προχώρησε άμεσα στον επανέλεγχο του γηπέδου διαπιστώνοντας σημαντική βελτίωση σε σχέση με τις προηγούμενες παρατηρήσεις της και εισηγήθηκε προς τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας να δοθεί τρίμηνη παράταση προκειμένου ο ΟΑΚΧΑ να ολοκληρώσει όλες τις προτεινόμενες παρεμβάσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας με απόφασή του αποδέχθηκε εν μέρει την αίτηση θεραπείας και ανέστειλε για τρεις μήνες την εκτέλεση της απόφασης περί σφράγισης του Δημοτικού Σταδίου. Η νέα απόφαση στάλθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και από τον ΟΑΚΧΑ προς της ΕΠΑΕ για να συνεδριάσει, προκειμένου να ορίσει τη διεξαγωγή του Κυριακάτικου αγώνα της Αναγέννησης Καρδίτσας στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης σχετικά με τη σύσκεψη δήλωσε τα εξής:

« Εκφράζω την ικανοποίησή μου για το αποτέλεσμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αποδείχθηκε ότι με διάλογο και πνεύμα συνεργασίας μπορούν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα. Ως Δήμος Καρδίτσας νοιώθουμε δικαιωμένοι για τη θέση που εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή ότι το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας είναι από τα καλύτερα και ασφαλέστερα γήπεδα της χώρας και μπορεί να φιλοξενεί ποδοσφαιρικούς αγώνες όλων των κατηγοριών. Με το ίδιο πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης πιστεύουμε ότι θα γίνουν κατανοητές και οι θέσεις μας για την ανάγκη χρηματοδότησης των αναγκαίων έργων αθλητικής υποδομής που δικαιούται ο Δήμος και ο Νομός μας.»

Προηγούμενο άρθρο Υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις από τη ΔΗΚΕΚ
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παλαμά