Φεύγουν αύριο για τον Έβρο – ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Η ΚΑΡΔΙΤΣΑ – Γενική συνέλευση σήμερα στη 1 το μεσημέρι των Συνοριοφυλάκων


Η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης να στείλει 1881 αστυνομικούς απ’ όλη τη χώρα στον Έβρο, προκειμένου να σταματήσει το κύμα λαθρομετανάστευσης, έπιασε εξ απήνης τους αστυνομικούς και του Νομού μας, 20 εκ των οποίων ετοιμάζουν αύριο της βαλίτσες τους να φύγουν για την ακριτική περιοχή. Χθες, αντιπροσωπείες των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Συνοριοφυλάκων Θεσσαλίας και Βορείου Ελλάδος (που κυρίως μετατάσσονται τουλάχιστον για ένα δίμηνο) επισκέφθηκαν τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Παπαγιαννόπουλο ενώ στη συνέχεια έγιναν δεκτοί από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια. Να σημειωθεί ότι σήμερα στη 1 το μεσημέρι οι συνοριοφύλακες της Καρδίτσας έχουν γενική συνέλευση προκειμένου να ενημερωθούν για τα περαιτέρω από τον Πρόεδρο του Συλλόγου τους κ. Σβερώνη.

 

Ο κ. Σβερώνης

 

«Τρεις και ο κούκος» μένουν πλέον από αστυνομικούς στην Καρδίτσα να φυλούν τους πολίτες της. Η «Γνώμη» επικοινωνώντας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Συνοριοφυλάκων Καρδίτσας κ. Παναγιώτη Σβερώνη ζήτησε να μάθει για τις δύο προαναφερόμενες συναντήσεις. Ο κ. Σβερώνης είπε ότι τόσο στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ όσο και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τονίστηκε η αποδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών που ουσιαστικά θα μείνουν χωρίς ΟΠΚΕ, ομάδα ΔΙΑΣ και ομάδα Δίωξης Λαθρομεταναστών που κλείνει εντελώς και υπογράμμισε πως δεν φάνηκε να τους ενοχλεί ιδιαίτερα, αφού αυτό που σημείωσαν με ένα στόμα είναι ότι «έχουμε πόλεμο» και ότι «αυτή η υπόθεση πρέπει να κλείσει μέσα σε δύο μήνες». Ο κ. Σβερώνης επεσήμανε ότι στην Υπηρεσία Καρδίτσας οργανικές θέσεις έχουν μόλις 55 άτομα, εκ των οποίων πραγματική υπηρεσία εκτελούν οι 25. «Φεύγοντας αύριο οι 20, θα μείνουν μόνο 5… που και αυτοί βρίσκονται σε άδεια», είπε και ανέφερε για άλλη μια φορά πως είναι αδύνατον με αυτό το προσωπικό να αστυνομευθεί η πόλη της Καρδίτσας. «Όλα αυτά είναι πρόχειρα μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα, ώστε να δοθεί η εντύπωση στην ελληνική κοινωνία ότι αντιμετωπίζεται το ζήτημα. Θα μπορούσαμε να δεχθούμε ότι εντάσσονται σε ένα σχέδιο με στόχο την αντιμετώπιση του φλέγοντος πράγματι μεταναστευτικού προβλήματος της χώρας μας. Θα περιμέναμε, όμως, να αντιμετωπιστεί με σύγχρονες μεθόδους και μέσα, με υποδομές και βάσεις αντί της άλογης υιοθέτησης αποσπασματικών μέτρων που μετατρέπουν τον αστυνομικό σε μετανάστη –είλωτα στην ίδια του τη χώρα, αναγκάζοντάς τον, άγνωστο πώς, να εκπληρώνει το καθήκον του, όντας ο ίδιος απαξιωμένος και αιφνιδιασμένος. Αναρωτιόμαστε δε μήπως τελικά κάποιοι έχουν σχηματίσει την εντύπωση ότι οι «αποσπασθησόμενοι» συνάδελφοι δεν ήταν χρήσιμοι ως σήμερα στις υπηρεσίες τους ή ότι δεν θα γίνει αισθητή η απουσία τους από τις τοπικές κοινωνίες που αστυνομεύουν σήμερα με την ήδη ελλειμματική δύναμη; Η αντιμετώπιση του διαχρονικού προβλήματος της λαθρομετανάστευσης που μετεξελίχθηκε σε μάστιγα, σίγουρα απαιτεί οργανωμένο σχέδιο, μεθοδικότητα, σταθερότητα και επιχειρησιακό πλάνο που το αστυνομικό προσωπικό θα το έχει εμπεδώσει και θα το έχει ενστερνιστεί, ώστε μέσα από σύγχρονους χειρισμούς του να λειτουργεί κυρίαρχα προς όφελος της κοινωνίας με πλήρη αξιοποίηση των ηθικών και ψυχικών δυνάμεων. Πρωτίστως, βέβαια, η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης απαιτεί μια ισχυρή εξωτερική πολιτική την άσκηση της οποίας θα αντιληφθεί η γείτονα χώρα για να συμμορφωθεί τουλάχιστον με ό,τι έχει δεσμευτεί στον τομέα αυτό, όπως επισημαίνεται και από τους πλέον αρμόδιους αξιωματούχους» κατέληξε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι σήμερα στη 1 το μεσημέρι θα καλέσει όλους τους συναδέλφους του σε γενική συνέλευση προκειμένου να τους ενημερώσει για τα περαιτέρω.

 

Προηγούμενο άρθρο Έργα συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Τελετή ονομασίας – αποφοίτησης στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Στρατονομίας Ρούσσο Καρδίτσας