Ειδήσεις

Φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη Εορτοαγορά των Κατηχητικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως


Ολόκληρη η διδασκαλία του Κυρίου μας θεμελιώνεται στη αγάπη. Η αγάπη προς τον πλησίον ονομάζεται ελεημοσύνη και προσομοιάζει σε αυτό που έχουμε ανάγκη  όλοι: το έλεος του Θεού. ΄΄Πτωχός μεν ο εκτείνων την χείρα, Χριστός δε ο λαμβάνων΄΄ αλλά και Χριστός ο ανταποδίδων… Τα  παιδάκια των  Κατηχητικών  της Ιεράς Μητροπόλεως μας, στην πόλη της Καρδίτσας, ανταποκρίθηκαν στην αγάπη του Θεού και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016  πραγματοποίησαν φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης στον χώρο της Δημοτικής αγοράς. Έδωσαν αγάπη σε όσους παραβρέθηκαν αλλά πήραν και αυτά αγάπη που τόσο έχουν ανάγκη.

vaso-2

Ο κόπος και ο μόχθος των παιδιών, θα γίνει ο θησαυρός ελέους για παιδάκια που αδυνατούν να πάρουν το δεκατιανό τους στα σχολεία της πόλης μας. Τα παιδιά με τους κατηχητές τους έφτιαξαν με πολύ αγάπη, ξεχωριστές δημιουργίες που εντυπωσίασαν τους επισκέπτες και έγιναν ανάρπαστες.

Το δικό της  γιορτινό ΄΄χρώμα΄΄ έδωσε με την παρουσία της η χορωδία των κατηχητικών που έψαλε πολύ μελωδικά, Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια, υπό την διεύθυνση του καθηγητή μουσικής κ. Άγγελου Παλαπέλα.

vaso-c

Η φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως μας, είχε μεγάλη επιτυχία, με πρωταγωνιστές την αγάπη του κόσμου και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Ο χώρος της δημοτικής αγοράς κατακλύστηκε από παιδιά και γονείς που έστειλαν ένα μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς. Την φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης στήριξαν με την παρουσία τους και οι άρχοντες του τόπου μας.

vaso-d

Παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος  και ο κ. Νίκος Καρατάσος, Διευθυντής του 3ου Λυκείου Καρδίτσας και εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, εμφανώς συγκινημένος, από την αγάπη του κόσμου που αγκάλιασε ένα έργο αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως μας, τόνισε πόσο σημαντικό είναι να μην σβήσει η ελπίδα στις οικογένειες που υποφέρουν. Και τέλος ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος π. Παναγιώτης Καλλιώρας ευχαρίστησε τους Ιερείς, κατηχητές και κατηχητόπουλα, για τις υπέροχες δημιουργίες τους που έφτιαξαν και πρόσφεραν στην εορτοαγορά, την χορωδία που λάμπρυνε με την παρουσία της, την εκδήλωση καθώς και τον καθηγητή μουσικής κ. Άγγελο Παλαπέλα για τον συντονισμό της χορωδίας των κατηχητικών. Ακόμη ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την στήριξή της, τους άρχοντες του τόπου που ήταν παρόντες, αλλά και τους εκατοντάδες ανθρώπων που γέμισαν με φιλάνθρωπα αισθήματα τον αίθριο χώρο της δημοτικής αγοράς.

Η εορτοαγορά οργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη μας, και το Γραφείο Νεότητος. Με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας.

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το 8ο Δημοτικό έψαλλε τα κάλαντα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη
Επόμενο άρθρο Μια ιδιαίτερη παρουσίαση βιβλίου στην Καρδίτσα