Ειδήσεις

Μια ιδιαίτερη παρουσίαση βιβλίου στην Καρδίτσα


Για την ποίησή της έγραψαν: «Ποιήματα καίρια, διαυγή, με γλώσσα απροσποίητη, διαφορετικά από εκείνη την κενόλογη πεζολογία που υποδύεται σήμερα την ποίηση». Νάσος Βαγενάς, ποιητής, κριτικός, πανεπιστημιακός.

«Με αυτή τη συλλογή της κατορθώνει επάξια να εμπλουτίσει το κεφάλαιο της ερωτικής ποίησης στα γράμματά μας» . Αλεξάνδρα Μπακονίκα, ποιήτρια

«Γλώσσα ρέουσα, εικόνες απτές, εκφράσεις που παρασύρουν με τη δυναμική τους σε συναισθηματικούς τόπους και υπαρξιακές αγωνίες οικείες στον καθένα από εμάς, σαν να γράψαμε από κοινού αυτά τα ποιήματα». Αναστασία Γκίτση, ποιήτρια

Οι εκδόσεις Μελάνι και το Θεατρικό Εργαστήριο Kαρδίτσας «Τέχνης Παίδευσις» παρουσιάζουν την  ποιητική συλλογή της Ελένης Αλεξίου «Ποιήματα που γράψαμε μαζί» την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016, στις 7:30 μ.μ. στο Θεατρικό Εργαστήριο «Τέχνης Παίδευσις», Κίτρους Επισκόπου 28 στην  Καρδίτσα (τηλ. επικ/νίας: 24410 23025  κιν.  6974958683).

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος κ.Γεωργία Γιώτα και η ποιήτρια.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, στιγμιότυπα θα αποτυπώνει σε σκίτσο η εικαστικός Πηνελόπη Σχιζοδήμου.

Λίγα λόγια για την Ελένη Αλεξίου:

Η Ελένη Αλεξίου (Τρίκαλα, 1980) είναι πτυχιούχος Φιλολογίας (Παν/μιο Πατρών) και κλασικής κιθάρας. Έλαβε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εκπαίδευση από το University of Bath της Αγγλίας.
Δίδαξε μαθήματα σχετικά με την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του University of Bath, στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στα Δημόσια ΙΕΚ Τρικάλων, στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (τμήματα Αθιγγανοπαίδων, Μουσουλμάνων, κρατουμένων) των Νομών Τρικάλων, Ξάνθης, Ροδόπης και σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης. Ως καθηγήτρια κιθάρας εργάστηκε στα Μουσικά Σχολεία Τρικάλων, Βόλου, Λάρισας και Καρδίτσας.

Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, «Το Φλας» (εκδόσεις λογείον, 2009) και «Ποιήματα που γράψαμε μαζί» (εκδόσεις Μελάνι, 2015). Ποιήματά της δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά περιοδικά. Συμμετέχει ως εισηγήτρια σε συνέδρια με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη Εορτοαγορά των Κατηχητικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η τέταρτη διανομή φρούτων στο Δήμο Μουζακίου