Ειδήσεις

Φιλανθρωπικός Αγώνας Ποδοσφαίρου


Ένας ξεχωριστός αγώνας ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2016 στο δημοτικό στάδιο της πόλης μας. Αντίπαλες στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκαν οι ομάδες του 2ου ΕΠΑ.Λ. και του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Λάρισας, το οποίο εδρεύει στην πόλη μας.

Ο σκοπός της αθλητικής διοργάνωσης ξεπερνούσε τα στενά όρια της εκπαίδευσης και της συνηθισμένης σχολικής καθημερινότητας.

Η διοργάνωση του αγώνα αποσκοπούσε στη συγκέντρωση τροφίμων για να διατεθούν σε άπορες οικογένειες και παιδιά της πόλης μας, μέσα από τις κοινωνικές δομές του Δήμου και της Ιεράς Μητροπόλεως Καρδίτσας.

Φοιτητές και μαθητές των δύο σχολείων, βαθιά ευαισθητοποιημένοι και πλήρως αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες βιοποριστικές ανάγκες των απόρων οικογενειών, αποφάσισαν να αναλάβουν μια δράση για την ενίσχυση των αδύναμων συμπολιτών μας και να παρακινήσουν όλη τη μαθητική κοινότητα και όλους τους απλούς συμπολίτες μας για την αξία της ενίσχυσης και τη στήριξη αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. και του Τ.Ε.Ι. Τεχνολογίας Τροφίμων, εδώ και πολύ καιρό ανέλαβαν την πρωτοβουλία, σχεδίασαν επιμελώς, και με την βοήθεια της Διοίκησης του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, της Περιφερειακής Ενότητας, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων,  και άλλων φορέων της πόλης μας κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν όλη τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα για τον ιερό σκοπό αυτής της αθλητικής εκδήλωσης.

Με την αμέριστη συμπαράσταση όλων των παραπάνω, κατάφεραν να συναντηθούν στο γήπεδο της πόλης μας στις 11:00 το πρωί της 23ης Νοέμβρη.

Για την ιστορία ο αγώνας έληξε με νικητή το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων με σκορ 2 – 1, μετά από ένα πολύ όμορφο και πλούσιο σε φάσεις ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Την εκδήλωση στήριξαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Γιώργος Μάττας, ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, ο κ. Μιχάλης Παπανούσκας, Δντης Δ/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων κ. Θανάσης Μανούρας, ο  Πανοσιολογιότατος π. Θεόκλητος, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η κα Ελένη Αντωνίου, Αντιδήμαρχος του Δήμου Καρδίτσας, η κα Αικατερίνη Καφαντάρη, προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, η κα Φούλα Γκαραγκούνη, κοινωνική λειτουργός και μέλος του Δ.Σ. του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η κα Μαρία Καραμπινά ως υπεύθυνη από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο σχολικός σύμβουλος Φυσικής Αγωγής,  κ. Βασίλης Μέλλος και άλλοι εκπρόσωποι των αρχών της πόλης μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητή του Γ. Ν . Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Βάιο Βαρελά και τον Ιατρό που προσέφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες στον αγώνα κ. Τηλέμαχο Πάνο.

Θεωρούμε καθήκον της Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας και της Ομάδας Φυσικής Αγωγής να σταθούμε αρωγοί σε τέτοιες αθλητικές εκδηλώσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα και παράλληλα, να ενισχύσουμε και να διαδώσουμε την ιδέα της αλληλεγγύης που είχαν οι μαθητές και οι φοιτητές της πόλης μας.

Η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε θέματα φιλανθρωπικού χαρακτήρα και η ανάληψη δράσεων προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί έναν σημαντικό στόχο του σχολικού αθλητισμού και της εκπαίδευσης γενικότερα.

Προηγούμενο άρθρο Εθελοντική Αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Στα Μουσεία της Λάρισας οι Φίλοι Μουσείου Πόλης Καρδίτσας