«Φτου και βγαίνω… στη βιβλιοθήκη μου πηγαίνω!!!»


Δύο ωραίες εκπαιδευτικές δράσεις είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα παιδιά της έκτης τάξης, των 10ου & 13ου Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας, που επισκέφτηκαν τις παιδικές βιβλιοθήκες «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση» και «Παυσιλύπου» του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Στα πλαίσια του προγράμματος του Future Library «Φτου και βγαίνω, στη βιβλιοθήκη μου πηγαίνω», που ξεκίνησε η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου και από το Σεπτέμβρη εντάχθηκαν και οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., υλοποίησαν τις εκπαιδευτικές δράσεις «Γεωγραφία, Ελλάδας – Ευρώπης» και «Πλανητάριο».

Μέσα από τις πολλές ωραίες παρουσιάσεις του προγράμματος, τα παιδιά έμαθαν για το πλανητικό μας σύστημα, για τη δημιουργία του σύμπαντος, για την ιστορία σημαντικών Ελληνικών και παγκόσμιων μνημείων κι έπαιξαν ένα διασκεδαστικό  παιχνίδι γνώσεων με πολύ γέλιο και γνώση, ενώ κατασκεύασαν και ομοιώματα πλανητών (με τη τέχνη του παπιέ μασιέ) και χαρούμενα ρομπότ!!!

Επίσης οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. θα συμμετέχουν με 3 ωραίες δράσεις στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με το 3ο ΚΔΑΠ του Δήμου Καρδίτσας και με το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας.

Πληροφορίες για τις δράσεις στο τηλέφωνο 24410-71346 (πρωινές ώρες) ή στη βιβλιοθήκη της γειτονιάς σας!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Μουσική ακρόαση στο Ωδείο Ευθυμιάδη
Επόμενο άρθρο 3.000 ωφελούμενοι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - Από το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας