«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης…»


Η αλήθεια για τη διακοπείσα συνεδρίαση και  την στάση της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας και του επικεφαλής της.

Σχετικά με την διακοπή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρ. Τέγος, θα θέλαμε για την ορθή ενημέρωση των δημοτών να υπογραμμίσουμε τα εξής:

1ον Η διακοπή της συνεδρίασης της 29ης Αυγούστου αποφασίστηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου κατόπιν προτάσεως Δημοτικού Συμβούλου που τέθηκε σε ψηφοφορία, λόγω της – εκτός κάθε ανεκτού ορίου – συμπεριφοράς Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, ο οποίος κινήθηκε απειλητικά και με ακατανόμαστες ύβρεις κατά συναδέλφων του της πλειοψηφίας, υπό την ανοχή του επικεφαλής του.

Προηγουμένως, το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αναγκαστεί να διακόψει δύο φορές τη συνεδρίαση του οργάνου λόγω παράβασης του κανονισμού και ανάρμοστη συμπεριφορά εκ μέρους του κ. Τέγου και μελών της μείζονος μειοψηφίας, κάτι που δυστυχώς συνηθίζει σε όλες τις συνεδριάσεις και ιδιαίτερα κατά την πρώτη ώρα, παρουσία και των εκπροσώπων του τύπου.

2ον Η συνέντευξη της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας θυμίζει το γνωστό: «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Όπως φαίνεται και από τα πρακτικά των συνεδριάσεων, ο κ. Τέγος επί 20 μήνες διακόπτει, ειρωνεύεται, απευθύνει μειωτικούς για την προσωπικότητα του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου χαρακτηρισμούς και υβρίζει παραβιάζοντας τον κανονισμό λειτουργίας και κάθε έννοια δεοντολογίας, προσπαθώντας προφανώς να καλύψει τις δικές του αδυναμίες, λάθη και αδιέξοδα.

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Δήμαρχος χαρακτηρίζεται από τον κ. Τέγο ως «φοβικός» και «αδίστακτος»…

Αντιθέτως, όσοι είναι παρόντες στις συνεδριάσεις ή ανατρέξουν στα πρακτικά τους, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ουδέποτε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης απάντησε  σε ανάλογο ύφος ή ειρωνεύτηκε ή απευθύνθηκε υβριστικά προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ή άλλον Δημοτικό Σύμβουλο.

-Ο κ. Τέγος και η μείζονα μειοψηφία ακολουθούν στάση αντιπαράθεσης και κωλυσιεργίας, με δεκάδες ενστάσεις στην Περιφέρεια κατά των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (ο αριθμός τους ξεπέρασε το συνολικό αριθμό ενστάσεων σε όλους τους Δήμους της Θεσσαλίας!) γεγονός που υποβαθμίζει το ρόλο και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου παρεμποδίζοντας έτσι τη λήψη σημαντικών αποφάσεων για την πόλη και τα Τοπικά Διαμερίσματα.

3ον Ως Δημοτική Αρχή έχουμε αντίθετη άποψη για τον τρόπο, με τον οποίο θα πρέπει να γίνεται ο διάλογος και η αντιπαράθεση θέσεων στον ιερό χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου και αποφεύγουμε τις εντάσεις και τις συγκρούσεις, γιατί προτιμούμε να ασχολούμαστε με την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων των δημοτών και την παραγωγή έργου που εκτελείται αυτή την περίοδο και έχει ανάγκη ο Δήμος μας. Στην προσπάθειά μας αυτή, χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, θα αναμένουμε και θα αξιολογούμε κάθε τοποθέτηση πρόταση και αλλαγή στάσης για το συμφέρον της πόλης και των Τοπικών Διαμερισμάτων.

Προηγούμενο άρθρο Αυξήθηκε η χρηματοδότηση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Επόμενο άρθρο Η επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη & το σημείο «μηδέν» για τη χώρα