Ειδήσεις

Φ. Αλεξάκος: Αιτία πολέμου η μεταφορά του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας


Αιτία πολέμου χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος τη μεταφορά του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας από την Καρδίτσα στα Τρίκαλα.

Στο πλαίσιο σχετικής έκτακτης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, στο γραφείο του, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Σβάρνα, τόνισε πως το νέο σχέδιο νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν απαντάει στα αιτήματα που έχουν θέσει οι φορείς της Καρδίτσας.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάκος: «Η μεταφορά του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στα Τρίκαλα είναι αιτία πολέμου. Άμεσα θα πρέπει να συγκληθούν όλοι οι φορείς για να αποφασίσουν τρόπους αντίδρασης. Αν οι τρόποι αντίδρασης δεν φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα πρέπει ως φορείς την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου να μεταβούν στην Αθήνα.

Το νομοσχέδιο δε απαντά σε καμία περίπτωση στα αιτήματα και στις κοινές θέσεις των φορέων, όπως εκφράστηκαν ομόφωνα σε συσκέψεις που προηγήθηκαν. Να παραμείνει το Τμήμα Διατροφής – Διαιτολογίας στην Καρδίτσα, να ιδρυθεί Σχολή, να έχουν επαγγελματικά δικαιώματα το τμήμα Δασολογίας και το Τεχνολογίας Ξύλου, να ιδρυθούν και άλλα τμήματα όσον αφορά τα ΚΕΚ στην περιοχή. Είναι ένα κακό νομοσχέδιο. Θέλουμε τη Σχολή δημόσιας υγείας στην Καρδίτσα. Σε κάθε περίπτωση όμως αν αυτό καταστεί αδύνατο, το Τμήμα Διατροφής – Διαιτολογίας πρέπει να παραμείνει εδώ, και θα μπορούσε αυτή η σχολή να ιδρυθεί στα Τρίκαλα. Η μεταφορά του δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους φοιτητές αλλά και στην ίδια την πόλη, αφού πρόκειται για ένα επιτυχημένο Τμήμα».

«Όλοι οι φορείς είμαστε ενωμένοι. Δεν μας χωρίζει τίποτα» ανέφερε επίσης ο κ. Αλεξάκος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα: Αθλητισμός και Αυτοδιοίκηση
Επόμενο άρθρο Ξεκινούν νέα τμήματα στο Μεταλυκειακό Έτος