Χιλιάδες κόσμου στην 6η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών


Χιλιάδες ακροατές συρρέουν καθημερινά γεμίζοντας τις θέσεις και τους διαδρόμους του THESSALIKON GRAND HOTEL για να απολαύσουν μια σημαντική διοργάνωση με πρωταγωνιστές τα παιδιά αλλά και κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες παγκόσμιας ακτινοβολίας και η οποία τελειώνει το ερχόμενο Σάββατο 15 Μαρτίου 2014.

Χορωδίες από κάθε γωνιά της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης, καλά προετοιμασμένες και εκπαιδευμένες απολαμβάνουν κάθε βράδυ οι πολυπληθείς ακροατές της 6ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών, που υλοποιείται στα πλαίσια του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Εντυπωσίασε χθες βράδυ η χορωδία του Ευρωπαϊκού Σχολείου του Λουξεμβούργου , που έκλεισε την βραδιά με εντυπωσιακό τρόπο, ερμηνεύοντας ένα απαιτητικό και δύσκολο ρεπερτόριο.

Κορυφαίες προσωπικότητες, όπως ο AlecsanderVujic, διάσημος Συνθέτης και Μαέστρος, καθηγητής στη Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, η Μιράντα Καλδή, Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Κέρκυρας, ο Συνθέτης και Μαέστρος Κώστας Ευαγγελάτος, ο Συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, ο Ιταλός Μαέστρος LeonardoQuadrini, η πανεπιστημιακή καθηγήτρια Σίλβα Σκένδερι παρευρίσκονται ως μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής μαζί με άλλους έλληνες και ξένους συναδέλφους τους στην 6η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας. Αξιοθαύμαστη είναι και η αποστολή ευλογιών και ευχών του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου προς τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Νίκο Ευθυμιάδη.

Χιλιάδες επισκέπτες έρχονται στη πόλη της Καρδίτσας είτε για να εμφανιστούν είτε για να ακούσουν τα μουσικά σύνολα της 6ης Διεθνούς Συνάντησης, δίνοντας μια μεγάλη οικονομική ανάσα στις επιχειρήσεις της πόλης και του νομού.

Οι Διεθνείς Συναντήσεις Σχολικών Χορωδιών εξάλλου αποτελούν μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί πως το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ’ όσον το επιθυμούν), ώστε να εμφανιστούν σε σημαντικές συναυλίες, Διαγωνισμούς και Φεστιβάλ του εξωτερικού. Υπάρχει επίσης και Διεθνής Κριτική Επιτροπή, η οποία θα επιλέξει τις καλύτερες σχολικές Χορωδίες.

Βασική επιδίωξη είναι μέσω της εκδήλωσης, η προσέγγιση της μαθητιώσας νεολαίας με την αρχαία ελληνική μουσική, την πολυφωνική μουσική του 15ου – 16ου αιώνα, αλλά και τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία. Εκατοντάδες μαθητές δουλεύουν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα. Η άριστη συνεργασία διευθυντή, Συλλόγου διδασκόντων και του εξειδικευμένου και δυναμικού καθηγητή Μουσικής δείχνει ότι μπορεί να γίνουν θαύματα στο σχολείο.

Την 6η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) και ο Δήμος Καρδίτσας.

 

Απόψε, Πέμπτη 13 Μαρτίου, 8η ημέρα της Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών, θα εμφανιστούν οι παρακάτω χορωδίες:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 8ης ΗΜΕΡΑΣ

  1. Η χορωδία 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίνα Εγγλέζου

  2. Η χορωδία του 27ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων υπό τη διεύθυνση της Βιργινίας Μπούτα

  3. Η χορωδία του 18ου Γυμνασίου Αθηνών υπό τη διεύθυνση της Παρασκευής Μακρινού

  4. Η χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Στομίου υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Ευαγγελούλη

  5. Η χορωδία 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση της Θεοδώρας Κολτσίδα

  6. Η χορωδία Γυμνασίου Βερδικούσας Ν. Λάρισας υπό τη διεύθυνση της Ελένης Ζαρκάδη

  7. Η χορωδία του Γυμνασίου Καλλιθέας υπό τη διεύθυνση της Ευαγγελίας Κίκου

  8. Η χορωδία του Δημοτικού σχολείου << SVETISAVA >> του ΝΙΣ – ΣΕΡΒΙΑ υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας GORDANE STAMENKOVIC PAREME

  9. Η χορωδία του Ευρωπαϊκού Σχολείου του Λουξεμβούργου υπό τη διεύθυνση του MorganNoel.

ΚΟΙΝΟ ΕΡΓΟ

Μετά το πέρας της βραδιάς, θα παρουσιαστεί απ’ όλες τις χορωδίες το κοινό έργο «ΜΟΙΡΟΛΟΙ» σύνθεση του Θόδωρου Αντωνίου το οποίο θα διευθύνει ο ίδιος, ο συνθέτης και καθηγητής του BostonUniversity.

ΧΟΡΗΓΟΙ:

Hondos Center – ΩΔΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ – ΜΑΤΤΑΣ energy sports – Βιβλιοπωλείο ΚΟΥΡΚΑΚΗΣ – Οινοποιείο Καραμήτρου – Ηotel KIERION- Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας – Α.Ε.-Ψησταριά ΤΖΙΛΟΣ – Restaurant “Το Συμπόσιο’’- Pritsas energy – Goody’s Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Προασπίζει τη μητρότητα από τη Διαθεσιμότητα η Ασημίνα Σκόνδρα
Επόμενο άρθρο Παρουσιάστηκε το πρώτο στάδιο των μελετών ΣΧΟΟΑΠ Κάμπου και Μητρόπολης