ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ «ΜΑΪΜΟΥ» ΤΟ ΠΡΩΤΟ 10ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2012 – Κατασχέθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία Καρδίτσας


Με την επιβολή αυστηρών προστίμων και την κατάσχεση τεράστιων ποσοτήτων προϊόντων «μαϊμού» το πρώτο 10μηνο του 2012 η Δημοτική Αστυνομία Καρδίτσας έχει καταφέρει να «συμμορφώσει» την πόλη μας και να την απαλλάξει σε σημαντικό βαθμό από το βραχνά που λέγεται παρεμπόριο. Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας Καρδίτσας κ. Ιωσήφ Ιωσηφίδη, οι κατασχέσεις αφορούν σε προϊόντα από γυαλιά ηλίου, μπιζού, παιγνίδια και αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων, μέχρι γλάστρες, μπαταρίες, αρώματα, ζώνες κλπ. Όπως επεσήμανε ο ίδιος, τα κατασχεθέντα είδη, καταστρέφονται επί τόπου, διότι ο Δήμος Καρδίτσας δεν διαθέτει χώρους αποθήκευσης, ενώ οι πλανόδιοι δεν είναι απαραιτήτως αλλοδαποί αλλά ημεδαποί και τις περισσότερες φορές από άλλες πόλεις.

 

 

Μεγάλο πλήγμα στην τοπική αγορά

 

«Εμείς κυνηγούμε το παρεμπόριο γιατί αποτελεί πληγή για τις ντόπιες επιχειρήσεις, γιατί εξαπατώνται οι πολίτες που αγοράζον προϊόντα, που τις περισσότερες φορές είναι άχρηστα και γιατί το κράτος χάνει εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο από την φοροδιαφυγή. Έχουμε άριστη συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, η οποία μας έχει συνδράμει στο έργο μας όσες φορές τη χρειαστήκαμε, ενώ και οι πολίτες δεν μένουν αμέτοχοι στο έργο, αφού έχουμε δεχθεί δεκάδες καταγγελίες», επεσήμανε ο κ. Ιωσηφίδης, προσθέτοντας ότι ο εμπορικός κόσμος της πόλης μας αισθάνεται σχετικά ικανοποιημένος από τις προσπάθειες της δημοτικής αστυνομίας.

 

Πρόστιμα

 

Υψηλά όμως είναι και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους πλανόδιους που έχουν συλληφθεί για παρεμπόριο στην περιοχή μας. Όπως υπογράμμισε ο κ. Ιωσηφίδης, μέχρι στιγμής έχουν επιβληθεί 11 πρόστιμα της τάξεως των 1000 ευρώ το καθένα, 30 πρόστιμα των 300 ευρώ, ενώ έχουν γίνει 11 εκθέσεις προς το Τμήμα Εμπορίου Τρικάλων, αφού κάποιοι πλανόδιοι προέρχονταν από το γειτονικό νομό. Να σημειωθεί πάντως ότι από τα παραπάνω πρόστιμα, ο Δήμος Καρδίτσας έχει βάλει στα ταμεία του περίπου το 20% αυτών.

Προηγούμενο άρθρο Από τους μανιταρόφιλους Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον δήμο λίμνης πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Στήριξη στις ντόπιες επιχειρήσεις - Ζήτησε στα εγκαίνια της 12ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας ο Πρόεδρος κ. Β. Παππάς