Χορωδιακή βραδιά στο Μουζάκι


Συνεχίζεται το Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 στις 9:30 το βράδυ στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο της πισίνας του Mouzaki Palace το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας. Μετά τις εντυπωσιακές σολιστικές συναυλίες και ρεσιτάλ της Eloisa Cascio και του Σέρβου Vladimir Milosevic το Φεστιβάλ συνεχίζεται με Χορωδίες και Ορχήστρες. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το ρεσιτάλ βιολιού της νοτιοκορεάτισας Juhui Choi την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη .

Για αρκετές μέρες ο Νομός Καρδίτσας (Καρδίτσα -Μουζάκι) γίνεται το κέντρο μιας πλούσιας πνευματικής και καλλιτεχνικής ζύμωσης, προσφέροντας στους πολίτες εκδηλώσεις πολύ υψηλού επιπέδου.

Για πρώτη φορά το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα Φορέων και Παραγόντων του Δήμου Μουζακίου θα πραγματοποιήσει σειρά εκδηλώσεων στο Μουζάκι .

Μια μοναδική βραδιά παραδοσιακής μουσικής που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι σήμερα Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 στις 9:30 το βράδυ από το «ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μουσούρα στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο της πισίνας του ξενοδοχείου MOUZAKI PALACE.

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας διαθέτει ένα κανονισμό μοναδικό για τα παγκόσμια χορωδιακά δεδομένα με τον οποίο προβάλλεται διεθνώς η μουσική μας κληρονομιά, γιατί εξασφαλίζει την ταυτόχρονη πραγματοποίηση πολλών πρώτων εκτελέσεων κατόπιν παραγγελίας σε Έλληνες και ξένους συνθέτες βοηθώντας έτσι την σύγχρονη δημιουργία. Ακόμη εξασφαλίζει ένα πολύ μεγάλο αριθμό εκτελεστών, που έρχονται από κάθε γωνιά της Ευρώπης και της οικουμένης.

Το 33ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Cipriano de Rore (1515-1565) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του, Antoine Brumel (1460-1515) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του, Alexander Glazunov (1865-1936) για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του και Jean Sibelius (1865-1957) για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του.

Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης συμβάλλουν ηθικά και μόνον η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) ο Δήμος Καρδίτσας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. ΤΙΤΛΟΣ: Αλληλουάριον σε ήχο α’

ΣΥΝΘΕΤΗΣ: Αρχαίον μέλος

2. ΤΙΤΛΟΣ: Το παπάζι

ΣΥΝΘΕΤΗΣ: Παραδοσιακό τραγούδι από τα Μέγαρα

3. ΤΙΤΛΟΣ: Είσαι άγγελος ωραίος

ΣΥΝΘΕΤΗΣ: Τράτα Μεγάρων

4. ΤΙΤΛΟΣ: Γεωργίτσα

ΣΥΝΘΕΤΗΣ: Παραδοσιακό τραγούδι από τα Αλάτσατα σε ρυθμό 9/8

5. ΤΙΤΛΟΣ: Γιατζηλαριανή

ΣΥΝΘΕΤΗΣ: Συρτό από τα Αλάτσατα της Ερυθραίας

6. ΤΙΤΛΟΣ: Μέρα μέρωσε

ΣΥΝΘΕΤΗΣ: Τραγούδι του γάμου από την Κάλυμνο (Δωδεκάνησα)

7. ΤΙΤΛΟΣ: Καλέ συ Παναγιά μου

ΣΥΝΘΕΤΗΣ: Παραδοσιακό τραγούδι από τη Μ. Ασία

8. ΤΙΤΛΟΣ: Αυτά τα μαύρα που φορείς Ελένη

ΣΥΝΘΕΤΗΣ: Παραδοσιακό τραγούδι από τη Δ. Θράκη

9. ΤΙΤΛΟΣ: Σύρε να πεις στη μάνα σου

ΣΥΝΘΕΤΗΣ: Καρσιλαμάς από τη Μ. Ασία

10. ΤΙΤΛΟΣ: Μάη μου με τα λούλουδα

ΣΥΝΘΕΤΗΣ: Συρτό από το Κιτιρλί της Νικομήδειας (Βιθυνία)

11. ΤΙΤΛΟΣ: Τα μελιωτάκια

ΣΥΝΘΕΤΗΣ: Τραγούδι από τα Αλάτσατα της Ερυθραίας

12. ΤΙΤΛΟΣ: Μελαχρινό μου πρόσωπο

ΣΥΝΘΕΤΗΣ: Παραδοσιακό Νησιώτικο τραγούδι από τη Χίο

13. ΤΙΤΛΟΣ: Μες του Αιγαίου

ΣΥΝΘΕΤΗΣ: Παραδοσιακό τραγούδι από τη Λέρο (Δωδεκάνησα)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» απαρτίζεται από 25 περίπου μέλη  και έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις στα Μέγαρα, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Στόχος του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» είναι να συνεχίζει να προσφέρει στον πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και φιλανθρωπικό τομέα, στην τοπική κοινωνία, στην ευρύτερη εν γένει περιοχή της ελληνικής επικράτειας και όχι μόνο.

Πολλές εκδηλώσεις έχουν τεθεί υπό την αιγίδα των διαφόρων δήμων, των εκάστοτε νομαρχιών και της Εκκλησίας.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι διοργάνωσε συναυλία με την Νάντια Καραγιάννη τον Δεκέμβριο του 2014, έχει πραγματοποιήσει 2 συναυλίες με τον Μάνο Κουτσαγγελίδη, το 2013 και 2014, εκ των οποίων η μία είχε διοργανωθεί από τον ίδιο το σύλλογο. Συμμετείχε σε εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, τον Ιούνιο του 2014,όπου ήταν και σε απευθείας σύνδεση με διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή η οποία εξέπεμπε παγκοσμίως.   έχει λάβει μέρος στην «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2011»,    πλαισίωσε την ομιλία της Βυζαντινολόγου – Ιστορικού κας Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ το 2006.  Διευθυντής της χορωδίας είναι ο κ. Μούσουρας Δημήτρης, Μουσικός-Εκπαιδευτικός, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής, Ιεροψάλτης, απόφοιτος της Νομικής σχολής Αθηνών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου του τμήματος σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό και με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στις κοινωνικές επιστήμες και στην Ελληνική Λογοτεχνία και Γλώσσα.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προηγούμενο άρθρο Ανακοίνωση υποβολής αιτήσεων – δικαιολογητικών συμμετοχής σε εξετάσεις Τεχνικών Επαγγελμάτων
Επόμενο άρθρο Ευρωπαϊκός Προσανατολισμός του ΣΔΕ Καρδίτσας