Χρηματοδοτήσεις 268.000 ευρώ από το «Θησέα» για την ύδρευση


Πρόσθετη πίστωση 190.000 ευρώ για το έργο «Σύστημα επεξεργασίας νερού με όζον» και ένταξη του έργου «Μελέτη ανίχνευσης γενεσιουργού αιτίας δημιουργίας οσμής του νερού της λίμνης Πλαστήρα».

Χρηματοδοτήσεις συνολικού ύψους 268.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Θησέας» για παρεμβάσεις που αφορούν την ποιότητα του πόσιμου νερού εξασφαλίσθηκαν από το Δήμο Καρδίτσας.

Ειδικότερα με την 904/23-10-2008 απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Θησέας» το παρακάτω έργο:

«Μελέτη ανίχνευσης γενεσιουργού αιτίας δημιουργίας οσμής του νερού της Λίμνης Πλαστήρα» (Υποπρόγραμμα 2: «Τοπική Ανάπτυξη και Προστασίας Περιβάλλοντος», Μέτρο 2.13: «Οριζόντιες δράσεις-Μελέτες») με προϋπολογισμό και πίστωση έτους 2008 78.000 ευρώ και φορέα υλοποίησης το Δήμο Καρδίτσας.

Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θαν. Νάκο, προκειμένου να προχωρήσουν επιστήμονες της ΕΥΔΑΠ σε μια σειρά συγκεκριμένων μετρήσεων – αναλύσεων, οι οποίες, αφού αξιολογηθούν, θα οδηγήσουν στην επιλογή της κατάλληλης μεθόδου αντιμετώπισης του φαινόμενου της οσμής του νερού με σκοπό την ριζική αποφυγή της επανάληψής του.

Επίσης με απόφαση που υπέγραψε ο  Υφυπουργός  Εσωτερικών κ. Θαν. Νάκος αυξήθηκε κατά 190.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου του Δήμου Καρδίτσας με τίτλο: «Σύστημα επεξεργασίας νερού με όζον» που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «Θησέας» για την ολοκλήρωση των εργασιών. Ο νέος προϋπολογισμός του έργου ορίζεται στα 690.00 ευρώ, ποσό που υπερκαλύπτει το συνολικό κόστος.

Προηγούμενο άρθρο ποδηλατική εξόρμηση από τον ορειβατικό σύλλογο Καρδίτας
Επόμενο άρθρο Βαθύτεροι οι στόχοι της «επίθεσης» στις αθλητικές υποδομές της Καρδίτσας