Βαθύτεροι οι στόχοι της «επίθεσης» στις αθλητικές υποδομές της Καρδίτσας


Δηλώσεις του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Δομήνικου Βερίλλη.

 Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το Δημοτικό Σταδίου Καρδίτσας ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης δήλωσε τα εξής:

«Η επίθεση που γίνεται προς την Καρδίτσα, όσον αφορά στις αθλητικές υποδομές της,  ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, είναι άδικη και πρωτοφανής. Τελευταίο κρούσμα της η επιχειρούμενη σφράγιση του Δημοτικού Σταδίου με το πρόσχημα ότι οι εγκαταστάσεις δεν έχουν την προβλεπόμενη άδεια και είναι αυθαίρετες.

Εμείς, αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση του Δήμου Καρδίτσας βρήκαμε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς άδεια, αυθαίρετες και παράνομες και την Ανατολική Κερκίδα επικίνδυνη. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στις 17 Φεβρουαρίου του 2006 πραγματοποιήθηκαν με πανηγυρικό τρόπο και παρουσία δύο υπουργών και του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας τα εγκαίνια της Αίθουσας Πάλης «Ολυμπιονίκης Κώστας Θάνος» που είναι επίσης αυθαίρετη, καθώς δεν διαθέτει οικοδομική άδεια και άδεια λειτουργίας.

Σήμερα για τον ίδιο λόγο ζητούν να κλείσουν τις εγκαταστάσεις του Σταδίου και μάλιστα, όταν το 90% των Σταδίων της Περιφέρειας και της χώρας μας είναι επίσης χωρίς άδεια λειτουργίας. Το Δημοτικό Στάδιο είναι ένα από τα καλύτερα και ασφαλέστερα γήπεδα της χώρας και αυτό δεν κρύβεται.

Ως Δημοτική Αρχή επιδείξαμε από την πρώτη στιγμή μεγάλο ενδιαφέρον για τις αθλητικές υποδομές του Δήμου:

1ον. Βελτιώσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις

2ον. Κρατήσαμε κλειστή την επικίνδυνη κερκίδα

3ον. Πληρώσαμε παλαιά χρέη για τις εγκαταστάσεις

4ον. Προχωράμε με ταχύτατους ρυθμούς στη νομιμοποίηση όλων των εγκαταστάσεων

5ον. Προετοιμάσαμε και καταθέσαμε έναν πλήρη φάκελο για τη συμμετοχή του Δήμου στους Μεσογειακούς Αγώνες και

6ον. Ολοκληρώσαμε όλες τις διαδικασίες, όσον αφορά το Δήμο για τη χρηματοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου και της Ανατολικής Κερκίδας.

Για το μόνο λοιπόν που «ευθυνόμαστε» είναι ότι διατηρούμε σε καλή κατάσταση τις εγκαταστάσεις, βελτιώνουμε την εικόνα του Σταδίου, προετοιμάζουμε με τρόπο συστηματικό έργα αθλητικής υποδομής, διεκδικούμε και προωθούμε τα έργα του Κλειστού Γυμναστηρίου και της νέας κερκίδας του Σταδίου, έχοντας προετοιμάσει σχεδόν όλες τις διαδικασίες για να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε τις χρηματοδοτήσεις.

Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.

Η προσπάθεια επομένως που γίνεται για το κλείσιμο του Σταδίου δεν έχει ερείσματα και κάτι ανάλογο δεν συνέβη πουθενά στην Ελλάδα.

Πιστεύουμε ότι οι στόχοι αυτής της επίθεσης είναι βαθύτεροι:

Α. Να δυσφημίσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Καρδίτσας.

Β. Να δημιουργήσουν ενδεχομένως πρόβλημα στη χρηματοδότηση, αλλά και πιθανόν στον τρόπο ανάθεσης του έργου της νέας κερκίδας, εφ’ όσον χρηματοδοτηθεί, καθώς και στη χρηματοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου που παραμένει εκκρεμής.

Δ. Την μη χρηματοδότηση έργων που έχει ανάγκη η περιοχή μας και τη μεταφορά των κονδυλίων σε έργα άλλων περιοχών.

Είναι επομένως εγκληματικό να υπάρχουν Καρδιτσιώτες που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια ή τηρούν ουδέτερη στάση νομίζοντας ενδεχομένως ότι θα πλήξουν τη Δημοτική Αρχή.

Καλούμε τέλος όλους τους εκπροσώπους του Νομού μας στη Βουλή να πάρουν θέση και να στηρίξουν και πάλι το Δήμο στην έντιμη και νόμιμη προσπάθειά του για το καλό, όλου του Νομού που δικαιούται να έχει καλύτερες και πληρέστερες αθλητικές υποδομές».

Προηγούμενο άρθρο Χρηματοδοτήσεις 268.000 ευρώ από το «Θησέα» για την ύδρευση
Επόμενο άρθρο Πλήρωσαν με…στάρι