ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – Μέσω ΕΣΠΑ


Ένα ολοκληρωμένο και αναβαθμισμένο περιβαλλοντικά δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών στην τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα δημιουργείται με την έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και ειδικότερα στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία», της πράξης με τίτλο: «Βελτίωση – σήμανση δικτύου ορειβατικών μονοπατιών Δήμου Λίμνης Πλαστήρα», προϋπολογισμού 200.000,00  ευρώ.

Δικαιούχος και κύριος του έργου είναι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αναλυτικότερα:

Το έργο συνίσταται στη διαμόρφωση δικτύου πεζοπορικών διαδρομών στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, που αποτελεί τη Δυτική περιοχή του Νομού Καρδίτσας, με τον εντοπισμό και την ανάδειξη των παλιών μονοπατιών επικοινωνίας με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μέσω της πεζοπορίας.

Στόχος είναι να δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη και πεζοπόρο να γνωρίσει τα χωριά και τα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής (ιστορικά, φυσικά κ.λ.π.) και να έχει με αυτό τον τρόπο μια διαφορετική προσέγγιση της Λίμνης Ν. Πλαστήρα με την πλούσια ιστορία και τις ποικίλες φυσικές ομορφιές. Αναδεικνύεται επίσης η ενότητα της περιοχής και ο παλιός τρόπος συγκοινωνίας μεταξύ των χωριών. Ο επισκέπτης έχει μία πιο άμεση και βαθύτερη επαφή με τους κατοίκους, τη φύση και την ιστορία της περιοχής.

Η μελέτη του έργου έγινε με τη συνεργασία του ΕΟΣΚ (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας), ο οποίος έχει σημαντική παρουσία και γνώση των μονοπατιών της περιοχής.

«Ο τουρισμός αποτελεί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας κεντρική προτεραιότητα», επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε: «Αξιοποιούμε το ΕΣΠΑ, το σημαντικό αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο για να προωθήσουμε έργα και παρεμβάσεις που συντείνουν στη βελτίωση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος του τόπου μας.

Η Λίμνη Πλαστήρα αποτελεί πλέον έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας. Κεντρικός στόχος των δράσεων που υλοποιούμε είναι να δώσουμε στον επισκέπτη, ο οποίος ευλόγως είναι ολοένα και πιο απαιτητικός, περισσότερες επιλογές για να αξιοποιήσει δημιουργικά τον χρόνο του γνωρίζοντας την περιοχή και απολαμβάνοντας τις ομορφιές του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε βασίμως ότι μπορούμε να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά
Επόμενο άρθρο Στέφθηκε με επιτυχία η μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία με τη διεθνούς φήμης πιανίστα Σύλβα Σκένδερη