Χρηματοδότηση του έργου της Ανατολικής κερκίδας


Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα της χρηματοδότησης της Ανατολικής Κερκίδας δήλωσε τα εξής:

«Είναι γνωστό σε όλους το μεγάλο πρόβλημα στατικής επάρκειας της Ανατολικής κερκίδας, το οποίο δεν αντιμετωπίσθηκε, αν και τα προηγούμενα χρόνια σε όλη την Ελλάδα, τόσο στην Αθήνα, όσο και στην επαρχία, έγιναν τεράστια έργα, λόγω κυρίως του προγράμματος «Ελλάδα 2004» και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Είναι γνωστή η θέση μας ότι δεν πρόκειται να βάλουμε φιλάθλους σε μια κερκίδα που δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας παρόλο που μερικοί όλο αυτό το διάστημα ζητούσαν  επίμονα να το κάνουμε.

Πιστεύουμε ότι η κατασκευή νέας κερκίδας είναι έργο αναγκαίο για την πόλη μας, ιδιαίτερα για τους νέους, όπως και το Κλειστό Γυμναστήριο, δεδομένου ότι η Καρδίτσα υστερεί σε σχέση με άλλες πόλεις ανάλογου πληθυσμού σε αθλητικές υποδομές, γι’ αυτό και οι προσπάθειές μας είναι συνεχείς και επίμονες προς την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τη Γ.Γ.Α. και τον ΟΠΑΠ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη απόφαση για χρηματοδότηση του έργου της κερκίδας από τον ΟΠΑΠ, προς τον οποίο, ως δημοτική αρχή, κάναμε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι το δίκαιο αίτημά μας θα ικανοποιηθεί.

Ο Δήμος  αδυνατεί να χρηματοδοτήσει ένα τόσο υψηλού κόστους έργο και θα πρέπει, όσοι μπορούν, να στηρίξουν την προσπάθεια για εξεύρεση χρηματοδοτήσεων.

Πιστεύουμε ότι η στήριξή τους στην προσπάθεια του Δήμου μπορεί να είναι καθοριστική. Ιδιαίτερα σήμερα με την άνοδο της Αναγέννησης στη Β’ Εθνική και τις συνεχείς πιέσεις μας, διαφαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει λύση.

Παράλληλα θα πρέπει να υπογραμμίσουμε όμως ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση με οποιοδήποτε πρόσχημα, εφ’ όσον εξευρεθεί η χρηματοδότηση, να αναθέσουμε  το έργο, χωρίς διαφανείς διαδικασίες και χωρίς την πρόταση και την έγκριση των αρμόδιων Τεχνικών Υπηρεσιών. Οι όποιες αναφορές ή έμμεσες πιέσεις δεν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα. Η πλήρης διαφάνεια και η ασφάλεια  είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή του έργου.

Ο Δήμος Καρδίτσας στα πλαίσια των χρηματοδοτήσεων και των δυνατοτήτων κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και συγκεκριμένα:

          -Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας αποφάσισε να συνάψει ο Δήμος δάνειο για έργα, μεταξύ αυτών και 175.000 ευρώ για την κατασκευή αποδυτηρίων, ώστε τυχόν καθαίρεση της Ανατολικής Κερκίδας για την κατασκευή νέας να μην επηρεάσει τη λειτουργικότητα του Δημοτικού Σταδίου. Η διαδικασία λήψης του δανείου καθυστερεί, γιατί πρέπει να ξεπερασθούν οι ενστάσεις που υπέβαλε η μείζονα μειοψηφία στην περιφέρεια.

          – Για την καλύτερη προετοιμασία ο Δήμος Καρδίτσας συνεργάζεται με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Γ.Γ.Α. και του ΟΠΑΠ για τις στατικές μελέτες της κερκίδας και άλλα τεχνικά θέματα. Επίσης ανετέθησαν η περιβαλλοντική και η γεωτεχνική μελέτη, ενώ δρομολογήθηκε η διάνοιξη 2 γεωτρήσεων στο χώρο των κερκίδων που είναι προϋπόθεση για την όποια νέα παρέμβαση.

          -Ο Δήμος φροντίζει επίσης για την άριστη συντήρηση των εγκαταστάσεων και του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου που βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Τέλος θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε όλους ότι η συστηματική και συνεχής μας προσπάθειά μας για τις κερκίδες, το Κλειστό Γυμναστήριο, την βελτίωση όλων των αθλητικών έργων και τους Μεσογειακούς Αγώνες θα συνεχισθεί.

Είναι αναγκαία έργα που δεν αφορούν μόνο τη Δημοτική Αρχή ή το Δήμο, αλλά όλους χωρίς εξαίρεση και  θα πρέπει ο καθένας να στηρίξει την προσπάθειά μας.

Είναι έργα για τους πολίτες της Καρδίτσας και όλο το Νομό.»

Προηγούμενο άρθρο Έργα οδοποιίας από την Ν.Α. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ανέγερση των 2ου,15ου,31ου και 36ου Νηπιαγωγείων