Έργα οδοποιίας από την Ν.Α. Καρδίτσας


  • Ανατέθηκαν δύο (2) έργα προυπ. 1.230.000,00€
  • εγκρίθηκε η δημοπράτηση τριών (3) νέων έργων προϋπ. 2.277.000,00€
  • εγκρίθηκε η δημοπράτηση τεσσάρων (4) νέων μελετών προϋπ. 960.000,00€

Πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα κατά την συνεδρίαση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Έργων Υποδομής & Ποιότητας Ζωής υπό την Προεδρία του αντινομάρχη κ. Νίκου αποφάσισε:

την ανάθεση δύο (2) έργων προυπ. 1.230.000,00€

1. την έγκριση της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου του έργου «βελτίωση-συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ν.Α. Καρδίτσας (6η εργολαβία)», προϋπολογισμού 1.190.000,00€ με ΦΠΑ, στην εργοληπτική επιχείρηση «ΤΡΙΚΑΤ ΑΒΕΤΕ» με μέση έκπτωση δημοπρασίας τριάντα εννέα και εννέα τοις εκατό (39,09%) που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος ΚΑΠ οδοποιία 2008 και η έγκριση κατασκευής του καθώς και η διάθεση της σχετικής πίστωσης, έγινε με το αριθ. 16/174/8-8-2008 απόφαση. Η μελέτη συντάχθηκε από τη ΔΤΥΝΑ και το έργο αφορά την αποκατάσταση φθορών σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου της ΝΑ Καρδίτσας και περιλαμβάνει χωματουργικά-τεχνικά-οδοστρωσία και ασφαλτικά. Το έργο θα περατωθεί μέσα σε δέκα οκτώ (18) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

2. την έγκριση της δημοπρασίας και την ανάθεση του έργου «Ανάπλαση χώρου στη θέση Αγ Μάρκος Δήμου Ρεντίνας» προϋπολογισμού 40.000,00 στην εγγεγραμμένη ατομική εργοληπτική επιχείρηση «Μπίτης Αθανάσιος» με έκπτωση 4% που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΣΑΕ 440 (ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης βόρειας και κεντρικής Πίνδου). Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας και το αντικείμενο του έργου αφορά την ανάπλαση του χώρου στον λόφο του Αγ. Μάρκου δίπλα στον Δήμο Ρεντίνας. μ.

την δημοπράτηση τριών (3) νέων έργων προϋπ. 2.277.000,00€

  • την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης για την δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή νέων W.C Στο Δημοτικό Σχολείο Πτελοπούλας». Το έργο χρηματοδοτείται από τις ετήσιες πιστώσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (ετήσια επιχορήγηση ΟΣΚ) και η μελέτη προϋπολογισμού 32.000,00€ με ΦΠΑ συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Με τη συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνει καθαίρεση των παλαιών W.C στο Δημοτικό Σχολείο Πτελοπούλας Ν. Καρδίτσας και ανέγερση νέων W.C.

  • την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Χωματουργικά – τεχνικά στο δρόμο Ανθηρό – Μεταμόρφωση Ανθηρού από Χ.Θ. 4+894,74 μέχρι Χ.Θ. 5+197,34» προϋπολογισμού 45.000,00€ με ΦΠΑ. Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή τεχνικών (τοίχοι αντιστήριξης- σωληνωτά -επενδεδυμένη τάφρος κλπ) καθώς και κατασκευή της οδού από Ανθηρό- Μεταμόρφωση Ανθηρού και συγκεκριμένα από χ.θ. 4+894,74 έως χ.θ. 5+197,34. Προβλέπονται γενικές εκσκαφές κατά τμήματα προκειμένου να αποκτήσει ο υπό κατασκευή δρόμος το απαιτούμενο πλάτος. Θα κατασκευαστεί επενδεδυμένη τάφρος, τοίχοι αντιστήριξης από σκυρόδεμα, σωληνωτοί αγωγοί μετά φρεατίων και πτερυγοτοίχων.

  • την έγκριση της μελέτης, των τευχών δημοπράτησης και των όρων διακήρυξης του έργου «Οδός Νεοχώρια Βραγγιανων-Καταφύλι-Αργυρι» προϋπολογισμού 2.200.000,00€ με ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του ΕΑΠΝΑ-2 και η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Καρδίτσας. Mε την συγκεκριμένη εργολαβία θα γίνει διαπλάτυνση της οδού Βραγγιανά-Αργύρι σε μήκος 8,5 χλμ περίπου. Προβλέπεται η κατασκευή σωληνωτών αγωγών μετά φρεατίων και πτερυγοτοίχων σε διάφορες θέσεις, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου σε όλο το μήκος, κατασκευή υπόβασης με αμμοχάλικο ποταμού, κατασκευή βάσης από θραυστό υλικό και ασφαλτοτάπητας.

την δημοπράτηση τεσσάρων (4) νέων μελετών προϋπ. 960.000,00€

  • την έγκριση των όρων διακήρυξης για την εκπόνηση της μελέτης της οδού Σαραντάπορο-Μολόχα». Η μελέτη εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΑΠΝΑ-2 με προϋπολογισμό 170.000,00€.Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την εκπόνηση οριστικής μελέτης για την κατασκευή -βελτίωση της επαρχιακής οδού αριθμ. 6 στο τμήμα από Σαραντάπορο προς Μολόχα. Η βελτίωση της υπό μελέτη οδού έχει ως σκοπό την εξασφάλιση μιας ασφαλούς και αξιόπιστης οδικής σύνδεσης των ανωτέρω τοπικών διαμερισμάτων. Η υφιστάμενη οδός είναι χωματόδρομος χωρίς υποδομή, με ομαλές κλίσεις και προβλήματα βατότητας λόγω καταπτώσεων, ιδιαίτερα στο τμήμα πριν τη Μολόχα, όπου υπάρχουν πολλά σημεία εμφάνισης νερού ενώ και τα πρανή παρουσιάζουν ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά. Έτσι, κρίνεται αναγκαία η μελέτη βελτίωσης της οδού με την εφαρμογή σύγχρονων, ασφαλών γεωμετρικών χαρακτηριστικών. Η οριστική μελέτη περιλαμβάνει μελέτες Τοπογραφίας, Συγκοινωνιακών Έργων, Στατικών Έργων, Υδραυλική μελέτη, Γεωλογική μελέτη και Περιβαλλοντική μελέτη καθώς και τη Σύνταξη ΣΑΥ-ΦΑΥ. Η αμοιβή του αναδόχου της οριστικής μελέτης ανέρχεται σε 147.939,03€ με ΦΠΑ και ο συνολικός χρόνος εκπόνησης των μελετών ορίζεται σε έξι (6) μήνες, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων εγκρίσεων των ενδιάμεσων σταδίων.

  • την έγκριση των όρων διακήρυξης για την εκπόνηση της μελέτης βελτίωση οδού Καρδιτσομάγουλα – Αγ. Τριάδα». Η μελέτη εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΑΠΝΑ-2 με προϋπολογισμό 320.000,00€. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την εκπόνηση συνολικής οριστικής μελέτης για τη βελτίωση της οδού «Καρδπσομαγουλα-Αγ. Τριάδα – Προάστιο – Πεδινό» στο τμήμα που ξεκινά από την έξοδο του διαμερίσματος Καρδιτσομάγουλας μέχρι τον κόμβο Αγ. Τριάδας. Η βελτίωση της υπό μελέτη οδού έχει ως σκοπό την εξασφάλιση μιας ασφαλούς και αξιόπιστης οδικής σύνδεσης των της ευρύτερης περιοχής με Σελλάνων μα την Καρδίτσα. Επιπρόσθετα θα αποτελεί μέρος της σύνδεσης της πόλης με την Ε65. Η χάραξη, που είναι ουσιαστικά σε ευθεία περίπου 7.5 χλμ και ευνοεί τις μεγάλες ταχύτητες και το περιορισμένο πλάτος οδοστρώματος δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς και έχουν οδηγήσει σε αρκετά ατυχήματα. Έτσι, κρίνεται αναγκαία η μελέτη βελτίωσης της οδού με την εφαρμογή σύγχρονων γεωμετρικών χαρακτηριστικών καθώς και η μελέτη των απαραίτητων μέτρων σήμανσης & ασφάλειας. Η οριστική μελέτη περιλαμβάνει μελέτες τοπογραφίας, συγκοινωνιακών και στατικών έργων, υδραυλικές, γεωλογικές μελέτες και έρευνες, περιβαλλοντικές μελέτες καθώς και τη σύνταξη ΣΑΥ-ΦΑΥ. Η αμοιβή του αναδόχου της οριστικής μελέτης ανέρχεται σε 306.927,39€ με ΦΠΑ και ο συνολικός χρόνος εκπόνησης των μελετών ορίζεται σε έξι (6) μήνες, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων εγκρίσεων των ενδιάμεσων σταδίων.

  • την έγκριση των όρων διακήρυξης για την εκπόνηση της μελέτης «Μελέτη βελτίωσης επαρχιακής οδού Σοφάδες -Μασχολούρι – Πύργος Κιερίου – Ματαράγκα». Η μελέτη εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΑΠΝΑ-2 με προϋπολογισμό 170.000,00€. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την εκπόνηση συνολικής οριστικής μελέτης για την κατασκευή-βελτίωση της επαρχιακής οδού αριθμ. 19 «Σοφάδες – Πύργος Κιερίου- Ματαράγκα» και ειδικότερα στο τμήμα από Ματαράγκα (έξοδος) έως και την παράκαμψη Μασχολουρίου προς την Εθνική Οδό. Η βελτίωση της υπό μελέτη οδού έχει ως σκοπό την εξασφάλιση ενός αξιόπιστου επαρχιακού δρόμου με σύγχρονα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, ο οποίος θα αναβαθμίσει τη σύνδεση μεταξύ των ανωτέρω τοπικών διαμερισμάτων και θα συμβάλλει στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Η υφιστάμενη οδός χωροθετείται σε πεδινό έδαφος και είναι ασφαλτοστρωμένη, με πλάτος οδοστρώματος περίπου 6 μ., χωρίς διαμορφωμένα ερείσματα και μήκος περίπου 4.300 μ. Η μελέτη βελτίωσης της οδού, με την εφαρμογή σύγχρονων, ασφαλών γεωμετρικών χαρακτηριστικών κρίνεται αναγκαία. Συνολικά, το έργο θα διευκολύνει την πρόσβαση και γενικά θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

  • την έγκριση των όρων διακήρυξης για την εκπόνηση της μελέτης «Μελέτη βελτίωσης επαρχιακής οδού Σοφάδες-Φίλια». Η μελέτη εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΑΠΝΑ-2 με προϋπολογισμό 300.000,00€. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την εκπόνηση συνολικής οριστικής μελέτης για την κατασκευή-βελτίωση της επαρχιακής οδού αριθμ. 21 στο τμήμα από Σοφάδες (έξοδος) έως την είσοδο στο Τ.Δ. Φίλιας. Η βελτίωση της υπό μελέτη οδού έχει ως σκοπό την εξασφάλιση ενός αξιόπιστου επαρχιακού δρόμου με σύγχρονα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, ο οποίος θα αναβαθμίσει τη σύνδεση μεταξύ βασικών Δήμων του Νομού και θα συμβάλλει στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Επισημαίνεται επίσης ότι τμήματα της ανωτέρω επαρχιακής οδού περιλαμβάνονται στην μελέτη του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65). Συγκεκριμένα, το τμήμα Σοφάδες-Φίλια πρόκειται να συνδεθεί με τον Ε65 μέσω κάτω διάβασης και αλλά και ισόπεδης διαμόρφωσης, περίπου στην ΧΘ 4+000 της οδού. Η διαμόρφωση θα γίνει σε μήκος περίπου 1 χλμ. και περιλαμβάνει, εκτός από τα οδικά έργα και την κατασκευή Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων. Το τμήμα αυτό θα εξαιρεθεί από την παρούσα μελέτη. Η υφιστάμενη οδός χωροθετείται σε πεδινό έδαφος και είναι ασφαλτοστρωμένη, με πλάτος οδοστρώματος περίπου 6 μ., χωρίς διαμορφωμένα ερείσματα. Το μήκος της οδού είναι περίπου 8,4 χλμ. από τα οποία θα μελετηθούν τα 7,4χλμ. Η μελέτη βελτίωσης της οδού, με την εφαρμογή σύγχρονων, ασφαλών γεωμετρικών χαρακτηριστικών κρίνεται αναγκαία. Ο συνολικός χρόνος εκπόνησης των μελετών ορίζεται σε επτά (7) μήνες, συμπεριλαμβανομένων των χρόνων εγκρίσεων των ενδιάμεσων σταδίων.
Προηγούμενο άρθρο Εκτιμήσεις – συμπεράσματα
Επόμενο άρθρο Χρηματοδότηση του έργου της Ανατολικής κερκίδας