ΧΩΡΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ – Από τις 8 θέσεις που προβλέπονται στον Δήμο Αργιθέας, είναι καλυμμένες μόλις οι τρεις


Για το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης αγροτικών γιατρών που παρατηρείται στα ορεινά κυρίως χωριά του νομού μας, αλλά και σε ορισμένα ημιορεινά, διαμαρτύρονται οι κάτοικοι αλλά και οι δημοτικές αρχές, αυτών. «Έχουμε αγροτικά ιατρεία χωρίς γιατρούς» επισημαίνουν οι ηλικιωμένοι κυρίως κάτοικοι των χωριών του Δήμου Αργιθέας, οι οποίοι αναγκάζονται να υφίστανται ασύλληπτη ταλαιπωρία κάθε φορά που πρέπει να γράψουν τα φάρμακά τους ή να εξεταστούν. Ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Χρήστος Καναβός σε δηλώσεις του στη «Γνώμη» τόνισε ότι κάθε φορά γίνεται αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών και αντιδράσεων από τους κατοίκους των χωριών του, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι ηλικιωμένοι με αδυναμία μετακίνησης. Ο κ. Καναβός επισημαίνει ότι από τις 8 θέσεις που προβλέπονται στα αγροτικά ιατρεία του Δήμου του (2 στο Ανθηρό και από μία σε Αργιθέα, Καλή Κώμη, Βραγγιανά, Αργύρι, Κουμπουριανά και Πετροχώρι) αυτή τη στιγμή είναι καλυμμένες μόνο οι τρεις και σύντομα θα μείνουν δύο. Όπως σημείωσε, οι τρεις γιατροί που είναι τοποθετημένοι στην περιοχή του καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν σε όλα τα αιτήματα, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο ίδιος εκτελεί και χρέη…ταξί! .«Πρέπει να αλλάξει ο νόμος για την αγροτική θητεία. Διαφορετικά οι θέσεις δεν θα καλύπτονται εύκολα» τόνισε ο ίδιος, ελπίζοντας ότι μετά τις εκλογές το θέμα θα λυθεί. Να σημειωθεί ότι και στα χωριά του Δήμου Σοφάδων υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Ήδη η Ρεντίνα μετρά 2 μήνες χωρίς γιατρούς, όπως τα χωριά των πρώην Δήμων Μενελαϊδος και Ταμασίου.

 
Συνάντηση με Λοβέρδο

 

Για το παραπάνω θέμα ωστόσο, ο κ. Καναβός είχε συναντηθεί με τον μέχρι πρότινος Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, συνοδευόμενος από βουλευτές του Νομού μας, ενώ νωρίτερα (στις 13 Ιανουαρίου) του είχε στείλει και επιστολή διαμαρτυρίας με την οποία εξέφραζε την αγανάκτηση των κατοίκων από την έλλειψη ιατρικής φροντίδας. Στη επιστολή του εκείνη εκτός όλων των άλλων, κατέθετε και προτάσεις για το πώς μπορεί να λυθεί το ζήτημα, οι οποίες συνοψίζονται:

  1. Να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα ο Υπουργός Υγείας ή ο Διοικητής αρμόδιας κατά τόπο Υγειονομικής Περιφέρειας να διορίζει κατ’ εξαίρεση γιατρούς (από τον κατάλογο των υποψηφίων για άγονα – ορεινά ιατρεία)
  2. Διαφορετικά να συνεργαστεί ο Υπουργός Υγείας με τον Υπουργό Άμυνας για διορισμό – τοποθέτηση στρατιωτικών γιατρών
  3. Ή το Υπουργείο Εσωτερικών να επιχορηγήσει τους ορεινούς Δήμους με ειδικά κονδύλια για σύσταση – λειτουργία ισάριθμων δημοτικών ιατρείων στα δυσπρόσιτα ορεινά χωριά

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στην Καρδίτσα σήμερα ο Πρόεδρος των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», κ. Πάνος Καμμένος
Επόμενο άρθρο Οπτικά Αθανασίου: Με σεβασμό στα μάτια σας