Ειδήσεις

Όλοι στην πορεία ειρήνης την Κυριακή


Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στην Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης και την πορεία Ειρήνης. Βιώνουμε την κλιμάκωση της επιθετικότητας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και  την όξυνση των ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή μεγάλου αριθμού κρατών. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, γίνεται σημαιοφόρος για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους. Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι στενάζουν και αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, που οι συνταξιούχοι βλέπουν τις συντάξεις τους να κατακρημνίζονται για χάρη των κερδών του κεφαλαίου, που ο τομέας της Υγείας και της Παιδείας υποχρηματοδοτείται αναγκάζοντας τις λαϊκές οικογένειες να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, η τωρινή Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, ταΐζει με δισεκατομμύρια το ΝΑΤΟ.

Φέτος συμπληρώνονται 70  χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, που διαχρονικά αποτέλεσε και αποτελεί το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών, καθώς και 20 χρόνια από την εγκληματική επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία.

Συμμετέχουμε στην πορεία ειρήνης. Δίνουμε τη δική μας απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Καταδικάζουμε το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, την κυβέρνηση, αλλά και τα αστικά κόμματα, που τους στηρίζουν. Εκφράζουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου.

Απαιτούμε:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό.
  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία.
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
  • Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας.
  • Έξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια – ναι στην ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

 

Κάλεσμα του σωματείου εμποροϋπαλλήλων και του συνδικάτου οικοδόμων

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού