Όμορφες δραστηριότητες στις παιδικές βιβλιοθήκες Καρδίτσας


Με 2 όμορφες και δημιουργικές δράσεις συνεχίστηκε η 3η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, που φέτος έχει τίτλο “Ό,τι σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!”, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και συντονισμό του Future Library και με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

 

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, εκπαιδευτικός Κυρία Ντίνα Βλαχούτα μίλησε στα παιδιά για σουπερ ήρωες, ηρωικές πράξεις και διάβασε την ιστορία του «Σούπερ Νικόλα».

Στη συνέχεια με κομμάτια ύφασμα από παλιά ρούχα, σεντόνια κλπ. , με χαρτόνι, πλαστικά μπουκάλια κι άλλα υλικά, έφτιαξε με τα παιδιά στολές σούπερ ηρώων με τις οποίες έπαιξαν και παρέλασαν μέσα κι έξω από τη βιβλιοθήκη.

 

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημητρίου Γιολδάση» τα παιδιά διάλεξαν μέσα από 2 διαφορετικά κουτιά, μία αρχή κι ένα τέλος κι έφτιαξαν τις δικές τους διασκεδαστικές ιστορίες, τι οποίες και διάβασαν στα υπόλοιπα και στο τέλος βράβευσαν μεταξύ τους, τις 3 πιο ωραίες ιστορίες!

 

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά, θερμά όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες που συμμετέχουν στην καλοκαιρινή εκστρατεία. Η βοήθειά τους μας είναι πολύτιμη και δίνουν το δικό τους μοναδικό χρώμα στις δραστηριότητές μας.

 

Σήμερα Πέμπτη, οι δράσεις συνεχίζονται σε 2 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. πρωί κι απόγευμα, με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Η μέρα του άσχημου και του όμορφου

Φτιάχνουμε τη χρονογραμμή της ομορφιάς & στη συνέχεια αφηγούμαστε την ιστορία του ασχημόπαπου και καταγράφουμε τ’ αντίθετα της ομορφιάς και της ασχήμιας.

Για παιδιά 7 – 15 ετών.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος “Παλαιοκκλησίου”

 

Η μέρα του γυμνού και του ντυμένου

Μαθαίνω να ντύνομαι! : Φτιάχνουμε το περίγραμμα του σώματός μας στο χαρτί και μετά σχεδιάζουμε τα ρούχα που θα θέλαμε να φοράμε.

Για παιδιά 5 – 15 ετών.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Νικολάου”

 

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

 

Ο Βωβός κινηματογράφος και ο κινηματογράφος που μιλάει…

Προβολή ταινίας για παιδιά, που είναι εμπνευσμένη από κάποιο βιβλίο της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας

Για μικρούς και μεγάλους, στις 20:30 το βράδυ στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Νικολάου”

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ Έξοδος στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Καρδίτσας