Ειδήσεις

Όχι στη μετατροπή των δημόσιων μονάδων υγείας σε Ν.Π.Ι.Δ


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, εκφράζει την αντίθεσή του στην εξαγγελία της κυβέρνησης, να μετατρέψει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, σε Ν.Π.Ι.Δ και στην λειτουργία του με Σ.Δ.Ι.Τ.  Είναι αντίθετο σε κάθε πολιτική που προωθεί την λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ως «αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες», που έχει ως βάση ότι η υγεία είναι «ατομική ευθύνη», η υγειονομική περίθαλψη είναι «εμπόρευμα».

Η πολιτική δραστικής μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία, που υλοποιήθηκε απ’ όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια, έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες μειώσεις σε προσωπικό, συγχωνεύσεις κλινικών, ελλιπή ως και ανύπαρκτη συντήρηση τεχνολογικού εξοπλισμού, μείωση μονάδων όπως οι ΜΕΘ, απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων και μεγάλες λίστες αναμονής.

Αυτή η κατάσταση ωφέλησε τους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ιδιωτική Υγεία που εξασφάλισαν πελατεία, εκτοξεύοντας στα ύψη τα κέρδη τους και τώρα ανοίγεται μεγαλύτερο πεδίο κερδοφορίας τους και μέσω των ΣΔΙΤ.

Μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι ασθενείς που θα αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα για τις υπηρεσίες που δικαιούνται και θα μπορούσαν να τις έχουν δωρεάν και σε υψηλό επίπεδο, στις κερδοσκοπικές αλλά και στις μη κερδοσκοπικές (Δημόσια Νοσοκομεία ΣΔΙΤ) επιχειρήσεις υγείας και αν δεν έχουν χρήματα να μην μπορούν να γιατρευθούν, αλλά και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ζητά από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική μετατροπής του δημόσιου συστήματος υγείας σε ιδιωτική επιχείρηση και την εμπορευματοποίησής της υγείας του λαού.

Διεκδικεί: Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, με γενναία κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Να γίνουν τώρα χιλιάδες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας, μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις. Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικού εξοπλισμό στα δημόσια νοσοκομεία και Κ.Υ. Να λειτουργήσουν πλήρως όλες οι κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων και τα Κ.Υ που υπολειτουργούν.

Προηγούμενο άρθρο Με στόχο να αλλάξουν τον κόσμο μας οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Βράβευση διακριθέντων αθλητών και προπονητών του ΣΟΑΚ Φωκιανού