Όχι στη συγχώνευση Αστυνομικών Τμημάτων – Σύσκεψη φορέων στην Π.Ε.


Σύσκεψη εκπροσώπων τοπικών φορέων πραγματοποιήθηκε, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Καρδίτσας μετά από σχετική πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκου, με αντικείμενο τη λειτουργία των αστυνομικών τμημάτων στην περιοχή.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικών ανησυχητικών πληροφοριών περί συγχωνεύσεων αστυνομικών τμημάτων και σταθμών που φέρεται να προωθεί το αρμόδιο υπουργείο.

Πρώτος πήρε το λόγο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ο οποίος τόνισε πως «θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι για τους ανθρώπους και τη λειτουργία των Δήμων».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος επεσήμανε επίσης την ανάγκη να υπάρξει από όλους τους τοπικούς φορείς μία ενιαία στάση και δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι δεν συμμετείχε στη σύσκεψη κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός ανέφερε πως στο Μουζάκι λειτουργεί μόλις ένα Αστυνομικό Τμήμα και επικρατεί ένα έντονο αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Επίσης, υπογράμμισε πως εξαιτίας όλης αυτής της κατάστασης τα φαινόμενα βίας έχουν αυξηθεί και οι Δήμοι, με τη σειρά τους, έχουν επωμιστεί πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Ο δήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρης Τσιαντής είπε πως το πρόβλημα είναι πολύ πιο οξυμένο στις ορεινές περιοχές και πολύ περισσότερο το χειμώνα που τα περισσότερα σπίτια είναι ακατοίκητα. «Προτείνουμε να δημιουργηθεί ένα είδος Παραρτήματος ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες» κατέληξε ο κ. Τσιαντής.

Ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας δήλωσε πως η περιοχή του, μεταξύ άλλων, έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και στα μνημεία της. «Η ανασφάλεια είναι σε υπερθετικό βαθμό. Οι ενέργειες πρέπει να είναι συντονισμένες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου ανέφερε πως «αν δεν είμαστε όλοι μαζί, δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα».

Ο Αντιδήμαρχος Σοφάδων κ. Αλεξόπουλος δήλωσε πως «πως πρέπει να διεκδικήσουμε να γίνουν νέοι Αστυνομικοί Σταθμοί όπου υπάρχει ανάγκη. Όλοι θέλουμε πολυδύναμα, ασφαλή Αστυνομικά Τμήματα».

Ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Καρδίτσας κ. Θωμάς Καρανάσιος τόνισε πως «συμμερίζομαι στις αγωνίες των φορέων. Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο προς το παρόν».

Τελικά, αποφασίστηκε να διαμορφωθεί ένα Υπόμνημα μέσα από το οποίο θα ζητείται να διαψευστούν οι φήμες από αρμόδια χείλη και να υπάρξει ένα Παράρτημα το οποίο να βοηθήσει όπου υπάρχει ανάγκη.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ηλεκτρονικός μπάτλερ από το ΤΕΙ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Δυναμικό ξεκίνημα για την 14η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας