Ειδήσεις

1η Συνάντηση Αστυνομικών Σπουδαστών της Σχολής Αστυφυλάκων


Το Σάββατο 26 Μαρτίου απογεματινές ώρες η Σχολή Αστυφυλάκων για λίγες ώρες έζησε το χαρούμενο χθες, τότε που εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι σμίλευσαν με κόπους, μόχθους και με ιδιαίτερη επιμέλεια το αύριο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εξήντα (60) περίπου Αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν από όλα τα μέρη σχεδόν της Ελλάδος και ήλθαν στην Καρδίτσα για να επισκεφθούν τη Σχολή τους και να θυμηθούν τα πρώτα τους βήματα στον μακρύ και δύσκολο δρόμο του καθήκοντος προς τον Έλληνα πολίτη και προς την πατρίδα. Από τότε πέρασαν 20 χρόνια. Αποτελούσαν την 1η σειρά της 3ετούς εκπαιδευτικής περιόδου των ετών 1996, 1997 και 1998. Εισήλθαν στη Σχολή με το αδιάβλητο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και σήμερα μετά από χρόνια μερικοί εξ αυτών φέρουν τον βαθμό του Αστυνόμου Α΄ και διοικούν επαξίως Αστυνομικές υπηρεσίες ανάλογα του βαθμού τους.

Η Σχολή από το πρωί με την ευθύνη του υπεύθυνου Υπαστυνόμου κ. Ρίζου Θεοδώρου είχε ετοιμαστεί για να δεχθεί τους Αστυνομικούς πρώην σπουδαστές της.

Στη συνάντηση προσήλθαν ο τότε Δ/ντής της Σχολής Υποστράτηγος Ε.Α. κ. Δημ. Καλλιαντζής και οι τότε Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί εκπαιδευτές τους.

Τους καλωσόρισαν με έκδηλη χαρά και αγάπη. Όλοι θυμήθηκαν τις καλές και τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν όλοι μαζί. Συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο, έκαναν το τυπικό προσκλητήριο με την πρωινή αναφορά και δέχθηκαν το καλωσόρισμα του Διευθυντού τους. Στη συνέχεια μπροστά στο εικονοστάσι του Αγίου Αρτεμίου του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο ανηγέρθη με δικές τους δαπάνες και με δαπάνες του μόνιμου Αστυνομικού προσωπικού, αναπέμφθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Ιερέα Αστυνομικό Νικόλαο Δαλαγιώργο υπέρ αναπαύσεων των ψυχών των Ελλήνων Αστυνομικών που θυσιάστηκαν για το χρέος τους προς την πατρίδα και την πλήρη παγίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και της εννόμου τάξεως. Μετά τη δέηση και την τήρηση ενός λεπτού σιγής όλοι μαζί έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες. Όλοι κάτι είχαν να πουν, όλοι θυμούνταν με νοσταλγία την εκπαίδευση και τη παραμονή τους στη Σχολή και στην Καρδίτσα. Και όλοι εξέφρασαν την ευχή τους η Σχολή να επαναλειτουργήσει για να γίνει το φυτώριο της Αστυνομίας στην Κεντρική Ελλάδα. Ο κ. Δημ. Καλλιαντζής τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται, ώστε να επαναλειτουργήσει η Σχολή και όπως παλιά να συμβάλει θετικά στο κοινωνικό, εκπολιτιστικό και οικονομικό γίγνεσθαι της πόλης μας, η οποία αντιμετωπίζει και αυτή με ελάχιστες αντοχές την πολύχρονη οικονομική κρίση, που διέρχεται η πατρίδα μας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τους γνώριμους χώρους της Σχολής και όλοι μαζί μετέβησαν στο Κέντρο Ιστορικής Έρευνας στο Αστυνομικό Μουσείο της πόλης μας, στο οποίο ξεναγήθηκαν στις τρεις αίθουσες και θαύμασαν τα πολλαπλά μουσειακά εκθέματα και κειμήλια, τα οποία συντηρούν την ιστορική μνήμη των νεοελλήνων για την διαχρονικής αξίας και μνήμης ιστορικής πορεία και προσφορά των ενδόξων Σωμάτων της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων.

Αντηλλάγησαν μεταξύ τους αναμνηστικά και δώρα και όλοι μαζί πέρασαν μια όμορφη βραδιά σε ταβέρνα της περιοχής μας.

 

Δ. Καλλιαντζής

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα ορκωμοσιών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο 25η Μαρτίου στα Κατηχητικά των Ιερών Ναών : Αγίου Γεωργίου και Αγίου Νικολάου